Gudobelė ir raukšlėtalapis erškėtis (nuotrauka daryta užvakar telefonu prie mano darbo):
Moderatorius: Rasa
Gal bus ir per vėlyvi pastebėjimai betmamaviete rašė:Noreciau forumieciu patarimoRudeni pasisodinom prie trobos kukmedi ir uz triju geru metru- veigele purpuriniais lapais, ruzavais ziedukais. Abu krumus bandysiu formuot, kad butu tankus, neauksti- apie 1,5 metro. Zinau, kad po keletos metu jie suaugs, bet man du krumai nesiziuri
Audziu minti, kad priekyje tarp tu dvieju, reiktu pasisodint roziu gal du gal tris krumus. Gautusi kaip ir trikampis masyvas, veigele ir kukmedis butu kaip fonas rozems. o roziu tai gal damaskiniu noreciau- Pink Leda arba Prolifera de Redoute. Patiktu ir angles, bet pirmuma teikciau senovinems.Kas auginate minetas rozes- ar jos islieka dekoratyvios iki rudens?
galima, tik įvertink kad pūkenis gali užaugti apie 1,7-2m aukščio.Gulbe rašė:Ar galima sodinti rožę (A Shropshire Lad) šalia raudonlapio pūkenio? Ta prasme, ar bus gražu, ar neužgoš pūkenis rožės? Skaitau, kad jie linkę apšalti, tačiau Vilniaus krašte labai didelių pūkenių esu mačiusi.
kukushka rašė:Gavau vyro palaiminimą dar vienai rožių salelei, tik bėda - greta numatomos vietos auga ~5 metrų aukščio vakarinė tuja, labai negražia apačia. Kiek radau informacijos, tai šaknys jos kuokštinės ir paviršiuje; taigi, kokiu saugiu atstumu nuo tujos galėčiau pasodinti rožes ir kokie daugiamečiai augalai pakęstų tują ir jai netrukdytų?