'Bijau des Praieries'

Kilusios iš prerijinio erškėčio (R. setigera), augančio Šiaurės Amerikos stepėse. Nuo XIX a. prerijinis erškėtis kryžmintas su Noisette, Hybrid Gallica ir kitomis siekiant išvesti laipiojančias žiemą atsparias veisles.

Moderatorius: LoretaA

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

'Bijau des Praieries'

Standartinė LoretaA » 08 Sau 2012 07:42

Timka rašė: Rožę "Bijou des Prairies" pirkau kaip ir daugumą iš Sibirkos 2009 rudenį. Peržiemojo apkaupta žemėmis. 2010 vasarą žydėjo, bet tikriausiai negausiai kaip pirmais metais, nes neprisimenu. Antrai žiemai ilgieji stiebai buvo patiesti ant pievos ir kaip visos, ir visada, šaknys durpėmis, visa kita lapais ir viskas. Peržiemojo gerai, nes dar ir sniegu buvo užklota, nes jo buvo labai daug, tai pavasarį buvo nors aplaužyta nuo sunkaus sniego, viena šaka turėjo pagavusi juodligę ,tačiau stiebai visi žali iki pat galiukų. Apie 2011 pavasarį rašiau, kad buvo sukrovusi begalę pumpurų, tačiau vėliau pradėjo po vieną kitą geltonuoti ir kristi, paskui labai daug nukrito pumpurų, liko apie trečdalis tik. :( Pykau ir burbėjau ant jos, kad taip, tačiau galvoju, jog mažai pamylėjau ir mažai tręšiau, nes kur ji pasodinta daugiau žvyras, tik ji įsodinta į duobę su juodžemiu. Šiaip beveik nesirgo, vos keli apatiniai lapai buvo dėmėti, išleido tris dideles naujas šakas. Dabar žiemai vėl paguldyta, šaknis užpyliau kompostu ir vėl lapais, tik dar užklojau dviguba agroplėvele ir poletilenu, smarkiai neužspaudžiau, kad galėtų kvėpuoti. Štai tiek apie ją. Labai graži ir kvepianti rožė (sun)


Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: Bijau des Praieries

Standartinė LoretaA » 08 Sau 2012 09:52

Kokia graži rožė - jaučiu silpnybę tokiems dvispalviams žiedams :)

Nijola

Re: Bijau des Praieries

Standartinė Nijola » 08 Sau 2012 12:10

Aš šį rudenį šią rožę iškasiau ir išmečiau, didelė buvo bet aš ant jos supykau, ji pas mane jau 4 sezonai ir žydinčius žiedus pamačiau tik kelis, o krūmas tai gigantiškas ir žiemoja gerai (aš lenkdavau ir agro plėvele dengiau). Kiekvienais metais sukrauna galybę pumpurų atrodytų turi taip žydėti kad net lapų nesimatytų, paskui nugelsta žiedo žiedkotis ir ji beveik visus pumpurus numeta jų net neišskleidusi. Aš nutariau kad gana su ja kankintis nes pas mane vieta brangi ir tikrai yra daug geresnių rožių veislių dėl kurių verta pasistengti. Ir pas mane ją labai puola voratinklinė erkutė.
O kaip yra pas kitus? ar ji gausiai žydi ? gal nemėto pumpurų?

Vartotojo avataras
Rasa
Pranešimai: 866
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:17
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Re: Bijau des Praieries

Standartinė Rasa » 08 Sau 2012 12:13

Pernai į vasaros pabaigą keletą kartų nupurškiau herbicidu :| šiemet rausiu ir mesiu. Žiemoja tai nuostabiai (vienintelė priežastis, dėl ko aš jos pavasarį pagailiu ir neišmetu), bet jau sakiau, gana (devil) Nervina ji mane savo sirgimu, pumpurų barstymu.
http://www.rasosaugalai.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Timka

Re: Bijau des Praieries

Standartinė Timka » 08 Sau 2012 13:07

Oho, kaip jūs griežtai čia su ja! :B Aš dar patylėsiu, nes tik antrą sezoną pas mane, matysiu kuo šiemet ji mane nustebins. Jei taip ir man darys, bus nubausta - išvešiu į sodybą ir nešokinėsiu apie ją. Gyvens savarankiškai arba ne. :)

Virginija
Pranešimai: 1460
Užsiregistravo: 22 Rgs 2010 13:09
Miestas: Vilniaus raj.

Re: Bijau des Praieries

Standartinė Virginija » 08 Sau 2012 19:19

Bijou des Praires žiedai man labai patinka. Ir birželio pradžioje atrodo, kad, kai pražydės, bus fantastiškas vaizdas. Ir taip vis lauki, bet pražysta tik trečdalis žiedų :( . Tačiau negalima sakyt, kad negražu, nors žiedai dar neprasiskleidę. Na, o vėliau tai jau nelabai. Rudenį persodinau šią rožę į saulėtą vietą ( pas mane ji buvo pusiau pavėsyje), tad vis dar tikiuosi, kad ji pasitaisys :) Žiemoja ji gerai.
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

Nijola

Re: Bijau des Praieries

Standartinė Nijola » 08 Sau 2012 21:22

Labai panašias žiedais rožę aš aptikau Molėtų plento soduose, nuskyniau šakų paskiepijo Dovilė, jau pasisodinau manau turėtų būti puiki rožė, praėjusią vasarą negausiai žydėjo, bet nemėtė žiedų :D
visus pražydino, tai jei norėsi Virginija galėsiu duoti šakučių jūs puikiai mokat įšaknydinti, siūlau, nes sakot, kad tokie žiedai patinka.

Virginija
Pranešimai: 1460
Užsiregistravo: 22 Rgs 2010 13:09
Miestas: Vilniaus raj.

Re: Bijau des Praieries

Standartinė Virginija » 08 Sau 2012 21:34

Ačiū, mielai paimsiu. :)

Skelbti atsakymą

Grįžti į