Kas atsitiko rožei?

Moderatorius: DaliaRaimonda

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Regina
Pranešimai: 4280
Užsiregistravo: 14 Rgs 2010 19:43
Miestas: Vilnius/Dubingiai

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė Regina » 28 Bir 2011 06:55

Vandens pas mane šiemet dar niekada netrūko, rožių nelaisčiau.
Taigi - pertręšimas ir perlaistymas atkrinta. Kas dar galėtų būti?

Vartotojo avataras
vilmis
Pranešimai: 720
Užsiregistravo: 15 Rgs 2010 14:28
Miestas: DK/LT
Susisiekti:

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė vilmis » 02 Lie 2011 18:13

Sunku pasakyti kodėl stiebai sutrūkinėjo. Greičiausiai (dėl kokių nors priežasčių - sausra??atvėsęs oras??) rožė sustojo augti, o vėliau kai įsibėgėjo tai net žievė sprogo :D Pasikartosiu - siūlau šakas palikti iki rudens ir jei neužgis tai kirpti tuomet.

masha
Pranešimai: 25
Užsiregistravo: 09 Bir 2011 08:57
Miestas: Panevėžio apskritis

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė masha » 05 Lie 2011 19:14

Sveiki visi, mielosios ir mielieji,
Nuo pat šio forumo atsiradimo seku jūsų diskusijas. Laikiausi nuomonės, kad galiu tik pasimokyti, kad neturiu kuo pasigirti, nes esu pradedanti rožininkė. Pirmąsias rožes gal prieš tris metus nusipirkau Maximoje, tada dar neturėjau supratimo, kuo skiriasi arbatinės hibridinės nuo pvz., poliantinių. Prieš du metus turguje aptikusi Abraham Darby ir norėdama daugiau paskaitinėti apie angliškas rožes, kaip ją pristatė pardavėja, užklydau į Rojaus sodų forumą. Kai kurias temas skaičiau po kelis kartus, žavėjausi, žaviuosi, džiaugiuosi jumis... Beskaitinėdama „soduose“ atradau gerbiamos Nijolės blogą, po to sekė kelionės į Sibirką...Visos šios aplinkybės susargdino mane visam gyvenimui...Jūs visi prie to prisidėjote :)
Daugumą atsakymų į kasdien iškylančius klausimus rasdavau abiejuose forumuose, tačiau dabar abejoju, niekaip negaliu nustatyti, kas nutiko mano rožytėms. Vakar pastebėjau, kad šįmet parsivežtos „Princess Alexandra of Kent“ jauni lapeliai riečiasi į viršų, patamsėję, kraštai keistai susigarbanoję. „Tour de Malakof“, pasodintas praėjusią vasarą, jau senokai kažkuo nepatenkintas, viena naujai išaugusi šaka visai prastai atrodo. Sibirkos rožės visos sodintos praėjusią vasarą, jokių ligų nebuvau pastebėjusi, todėl nei rudenį, nei pavasarį fungicidais profilaktiškai nenupurškiau. Susigriebiau tik rožėms sukrovus pumpurus, kai teko iškirpti kibirą pjūklelio ir dar kažkokio parazito pažeistų pumpurų. Vyras kriaušes ir avietes purškė Topu, Scoru, buvau prašiusi purkštelėti ant mano ligoniukės, bet šiuo metu negaliu patikslinti, ar tikrai „Tour de Malakof“ to vaisto gavo. Vieną kartą nuliejau raugintų karvių „blynų“ skiediniu 1: 20 su dadėtu šaukštu kalio salietros, nepanašu, kad būtų kiek padėjusi ši priemonė.
Gal galite pažiūrėti ir pakomentuoti...? Bandysiu prikabinti nuotraukas...
Prikabinti failai
DSC00004.JPG
DSC00004.JPG (26.99 KiB) Peržiūrėta 20745 karus(ų)
DSC00002.JPG
DSC00002.JPG (21.1 KiB) Peržiūrėta 20745 karus(ų)

masha
Pranešimai: 25
Užsiregistravo: 09 Bir 2011 08:57
Miestas: Panevėžio apskritis

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė masha » 05 Lie 2011 19:19

Nuotraukas teko smarkiai sumažinti, kito būdo jas prikabinti kol kas neišbandžiau. Čia "Tour de Malakof"
Prikabinti failai
DSC00009.JPG
DSC00009.JPG (20.32 KiB) Peržiūrėta 20743 karus(ų)
DSC00007.JPG
DSC00007.JPG (20.71 KiB) Peržiūrėta 20743 karus(ų)
DSC00005.JPG
DSC00005.JPG (31.92 KiB) Peržiūrėta 20743 karus(ų)

Vartotojo avataras
Rūta
Pranešimai: 3010
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 08:27
Miestas: Vilnius – Kaunas

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė Rūta » 05 Lie 2011 20:41

Kažkas panašaus į paskutinę nuotrauką buvo ir ant visų trijų mano 'Therese Bugnet' (labai gaila, kad neturiu nuotraukų) - kai kurios šakos buvo su deformuotais lapais - mažais, spygliškais, susisukusiais. Iš pradžių maniau, kai gal kokių herbicidų netyčia galėjo ant jų patekti (pernai mačiau, kaip atrodo herbicidų paveiktos rožės - vaizdelis panašus), bet paskui atmečiau tą mintį - šakos buvo ir krūmo viduje, tad neišvengiamai turėtų tada ir ant išorinių šakų patekti, o tos sveikos.... Žodžiu, tada likau nesupratusi. Dabar atsiverčiau rožių ligų atlasą ir sunerimau - radau vienintelę panašią nuotrauką su nelabai džiuginančios ligos aprašymu. Virusinis rožių vytulys (Rose wilt virus). Parašyta taip: jauni ūgliai deformuojasi, jų lapai tampa siauri, net panašūs į siūlus, pamažu tamsėja ir vysta. Ant šių ūglių neužsimezga žiedai, taigi krūmai nežydi, nustoja augti ir pamažu nuvysta. Bet aš tikiuosi, kad tai ne ta liga, nes, regis, mačiau nužydėjusių žiedų ant tų šakų ir dar nusistebėjau, kad žydėjo.
Pirmoji 'Tour de Malakof' nuotrauka truputį lyg į lapsukį neša....
Masha, o kartais ar herbicidų ant jų negalėjo patekti?

Vartotojo avataras
Jūratė
Pranešimai: 4020
Užsiregistravo: 11 Rgs 2010 20:07
Miestas: Vilniaus raj.

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė Jūratė » 05 Lie 2011 21:11

Tour de Malakof tokią šaką kirpčiau, o visą krūmą dar nupurkščiau gal Efektorium, nors reiktų pasiskaityt, gal čia kitokie vaistai tiktų.
O Princess Alexandra of Kent gal kartais parsivežus stipriau patręšėt ir nauji ūgliai tokie pasidarė?...

masha
Pranešimai: 25
Užsiregistravo: 09 Bir 2011 08:57
Miestas: Panevėžio apskritis

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė masha » 05 Lie 2011 21:25

Ačiū, Rūta, kad taip operatyviai atsakėte...tiesą sakant aš sėdžiu kaip ant adatų, ruošiuosi savaitės komandiruotei, baisiai nesinori išvažiuoti neišbandžius ko nors, kas galėtų pagelbėti...
Prieš parašydama čia perskaičiau rosebook'e viską apie virusines ligas, nebuvo smagu skaityti...Visur pažymima, kad sodo įrankius reikia dezinfekuoti, aš nuvažiuoju techninio spirito pirkti ir kaskart jį pamirštu, nes apsikraunu kitomis prekėmis. Ką gi, pasimokysiu vieną kartą...Visur rašoma kad virusinės ligos plinta per augalo sultis, o nužydėjusius žiedus karpau kasdien, sekatoriaus nedezinfekuoju...
Gal bandyti pažeistus lapelius išskinti? Aš naiviai tikėjausi kad gal pernelyg karšta buvo, stengiausi gausiai laistyti per karščius. Pastebėjusi problemą palaisčiau HB 101, Delfan (gal painiojuosi kiek pavadinimuose).
Nemanau, kad tai lapsukys, kai parašėt ir aš prisiminiau, kokie zarazos buvo apstoję pavasarį - pjūklelis, lapsukys ir berods straubliukas. Gerai, kad pamačiusi nukarpiau pažeistus stiebelius ir pumpurus (kai kurių po pusę krūmo), atsiaugino šakas ir vėl ruošiasi žydėti. Ypač gražiai ruošiasi žydėti Aicha, ji buvo smarkiausiai apgraužta pjūklelio ir lapsukio.
O kur jūs įsigyjote ligų atlasą?

masha
Pranešimai: 25
Užsiregistravo: 09 Bir 2011 08:57
Miestas: Panevėžio apskritis

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė masha » 05 Lie 2011 21:43

Jūratė rašė:Tour de Malakof tokią šaką kirpčiau, o visą krūmą dar nupurkščiau gal Efektorium, nors reiktų pasiskaityt, gal čia kitokie vaistai tiktų.
O Princess Alexandra of Kent gal kartais parsivežus stipriau patręšėt ir nauji ūgliai tokie pasidarė?...
Efektoriaus kaip tik turiu. Jei rytoj kitų pasiūlymų nebus, nupurkšiu efektoriumi.
Princesę parsivežiau patį pirmąjį prekybos penktadienį birželio pradžioje (Iki to laiko domėjausi tik senovinėmis ir atspariomis šalčiui kanadietėmis ir pan.) Šešis krūmelius -po dvi Princeses, Golden Celebration ir Benjamin Britten pasodinau į didelius vazonus. Visos labai gražiai ir gausiai nužydėjo, po žydėjimo vieną kartą negausiai palaisčiau tuo pačiu karvių "blynų" skiediniu su kalio salietros šaukštu. Dar kažkada užbėriau po keliolika rožėms skirtų trąšų granulių. Ir viskas. Rožių turiu nemažai, visos patręštos panašiai, mano nuomone negausiai. Kitoms nieko nenutiko, kaip tik mano nuomone Golden Celebration nauji stiebai išblyškę, būtų gerai kuo pastiprinti, bet jau bijau bet ką daryti.

Pamiršau apie herbicidus atsakyti - pirmą purškimą herbicidais namuose atlikome vakar, todėl tai nebus priežastis. Nesumažintoje nuotraukoje matosi lyg būtų sudžiuvę balti vabalėliai prilipę prie to nesveiko stiebo...Aš vyliausi kad gal bus miltligė, kurios nemoku atpažinti.

Timka

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė Timka » 05 Lie 2011 22:10

Man atrodo, kad į Jūsų rožę "Tour de Malakof" rožinis lapsukis įsisuko. Purkšti reikia insekticidais. :)

Vartotojo avataras
Rūta
Pranešimai: 3010
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 08:27
Miestas: Vilnius – Kaunas

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė Rūta » 06 Lie 2011 00:25

Paskutinėje nuotraukoje ne visai panašu į lapsukį, tiksliau visai nepanašu, tai jau lapų augimo deformacija. Atvirai prisipažinsiu, nežinau tiksliai, kas tai yra. Nepanašu į bent jau man kokią žinomą grybinę ligą ar kenkėjų žalą. Tą šaką su deformuotais lapais nukirpčiau, o visa kita nupurkščiau kad ir Efektorium ir kokiu insekticidu - kad ir Deciu. Bent jau blogiau nuo to tikrai nebus, o jau tam tikras apsidraudimas.

Ligų atlasą štai šį turiu
Л. Ю. Трейвас, „Болезни и вредители роз. Атлас-определитель“, 2009 г.
http://www.ozon.ru/context/detail/id/4493516/
Jeigu domina, galiu pamėginti užsakyti iš prekeivių rusiškomis knygomis, kurie ir parūpino mums šias knygas (tikriausiai Turgelyje matėte temą apie rusiškas knygas) arba duoti kontaktus tos moteriškės - kaip Jums patogiau :)

masha
Pranešimai: 25
Užsiregistravo: 09 Bir 2011 08:57
Miestas: Panevėžio apskritis

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė masha » 06 Lie 2011 19:18

Apgenėjau, šakelių su susisukusiais lapais radau ir krūmo viduje, ir kitoje pusėje - aš ją kabinu prie atramos. Nuo kai kurių šakelių nukarpinėjau tik pažeistus lapus, nes krūmo apačioje pažeidimų nesimatė. Perskaičiusi efektoriaus instrukciją radau, kad jį galima maišyti su kitais fungicidais. Dadėjau Topo. Insekticido dabar neįdėjau, nelabai seniai buvo purkšta buldogo ir actaros mišiniu.
Princess Alexandra of Kent sukrovusi gražiausius pumpurus, gal nebus įsitaisęs vytulys...
Rūta, mačiau kaip jūs organizavotės, užsakinėjote knygas, bet tiesiog atidėjau vėlesniam laikui. įsivaizdavau, kad kol kas randu forumuose ir apskritai internete būtiniausią informaciją. O kaip būtų pravertę...Žinoma man būtinai reikia to ligų atlaso. Kaip Jums patogiau, jei kartais ką nors sau užsakinėjate, tai ir tą atlasą tuo pačiu papildomai įtraukit į užsakymą. Šiandien visą dieną prasikapsčiau, nebepažiūrėjau tos temos, neprisimenu kokiu būdu atsiėmė užsisakiusieji savo knygas. O jei nieko nevyksta, labai būsiu dėkinga, jei į AŽ parašysit kontaktus :)
Timka, manau Rūta teisingai spėja, kad tai ne lapsukio padaryta žala. Kai lapsukys buvo pas mane įsisukęs, jis tik susuko lapus, vietomis net pumpurus įsuko į vidų, bet liečiant lapą jis nebuvo pasikeitęs - dabar gi lapai sustorėję, sukietėję, kai kur net šiek tiek lipnūs.

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė LoretaA » 07 Lie 2011 07:02

Kaip Rūta ir sako, man taip pat labiausiai panašu į herbicido poveikį, kuris, gali pasireikšti jį panaudojus net po mėnesio, ar netgi dar vėliau. Perkratykite atmintį ar kartais nenaudojote jo pavasarį, kokį gegužės mėnesį :?

masha
Pranešimai: 25
Užsiregistravo: 09 Bir 2011 08:57
Miestas: Panevėžio apskritis

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė masha » 07 Lie 2011 07:42

Negalėčiau atmesti tikimybės, kad gal būt buvo blogai išplautas purkštuvas, galbūt suklysta įpilant chemikalą, nes tiek herbicidai, tiek insekticidai laikomi panašiose didelėse talpose - mes chemiją perkame dideliais kiekiais, profesionalaus naudojimo. Visko gali atsitikti, bet šiuo atveju tai nebus ta priežastis, nes tuo pačiu purkštuvu tuo pačiu purškimu purškėme savo jauną sodą, avietyną ir visas kitas rožes. Viskas tvarkoje, viskas auga ir žaliuoja.
Ką tik paklausiau vyro, ar negalėjome kartais suklysti, netyčia įpilti herbicido į talpą, kai purškėme nuo kenkėjų. Mišinį ruošė jis, nes man neįpratus nelengva pritraukti kokius 5 ml į švirkštą iš 5 ar 10 litrų nepilnos pakuotės, reikia palenkti talpą, saugoti kad neapvirstų ir tuo pačiu abiem rankom laikyti švirkštą. Patikino, kad tikrai taip negalėjo atsitikti.
Kita vertus, jei jau būtume įpylę herbicido, gal jau būtų krūmai galutinai nugeltę, taip kaip nugelsta piktžolės patvoriuose per porą savaičių...
Ir šiemet kaip niekada neprisiruošėm nupurkšti patvorių ir visų užkampių herbicidais - buvo du ravėjimai, du praėjimai trimeriu. Nusibodo nešti žolę kibirais, prieš porą dienų neapsikentę nusipurškėm. O nuotraukas padariau kitą rytą...Vėjo nebuvo, tikrai negalėjo per vieną naktį šitaip sureaguoti, juolab kad jau senokai tupinėju ir žiūriu kas darosi...

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė LoretaA » 07 Lie 2011 07:51

masha rašė: Ir šiemet kaip niekada neprisiruošėm nupurkšti patvorių ir visų užkampių herbicidais - buvo du ravėjimai, du praėjimai trimeriu. Nusibodo nešti žolę kibirais, prieš porą dienų neapsikentę nusipurškėm. O nuotraukas padariau kitą rytą...Vėjo nebuvo, tikrai negalėjo per vieną naktį šitaip sureaguoti, juolab kad jau senokai tupinėju ir žiūriu kas darosi...
Galėjo, aš mačiau. Viskas vyksta per + - 15 - 30 minučių |( Ypač, jeigu po purškimo gerai palijo.

Nijola

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė Nijola » 07 Lie 2011 11:52

Mano galva, arba aš kaip darau, tokias nesveikas ar pažeistas šakas aš iškerpu, ir jei vėliau nepasireiškia jokie kiti požymiai tai cemijos ir nenaudoju.
Pirmų pirmiausia iškirpčiau nesveikas šakas, lapus.

masha
Pranešimai: 25
Užsiregistravo: 09 Bir 2011 08:57
Miestas: Panevėžio apskritis

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė masha » 07 Lie 2011 13:26

Nijole rašė:Mano galva, arba aš kaip darau, tokias nesveikas ar pažeistas šakas aš iškerpu, ir jei vėliau nepasireiškia jokie kiti požymiai tai cemijos ir nenaudoju.
Pirmų pirmiausia iškirpčiau nesveikas šakas, lapus.
Dėkui, Nijole...karpiau, jau ir nupurškiau, ir šiandien vėl eisiu apžiūrėti, gal nepastebėjau kokios šakelės...

Vartotojo avataras
Regina
Pranešimai: 4280
Užsiregistravo: 14 Rgs 2010 19:43
Miestas: Vilnius/Dubingiai

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė Regina » 22 Rgp 2011 15:48

Paveikslėlis
Pas kelias rožes yra tokių šakų su stipriai pašviesėjusiais lapais.
Kas tai galėtų būti- kalio, geležies trūkumas? Visos buvo tręštos kompleksinėmis trąšomis. Įdomiausia, kad visas krūmas gražus, sveikas, o kokia viena šaka taip atrodo.

O taip atrodo "Geschwind's Schonste" visų šakų viršūnės-lapai susisukę į vamzdelius. Visas krūmas gražus, sveikas. Neatrodo, kad tai būtų liga. Gal toks šitos rožės "būdas" :? Kitų Geschwind rožių lapai normalūs...
Paveikslėlis

masha
Pranešimai: 25
Užsiregistravo: 09 Bir 2011 08:57
Miestas: Panevėžio apskritis

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė masha » 22 Rgp 2011 18:31

Pas mane "Lavender Dream" turi dvi tokias šviesias šakas. Neseniai agronomė lankėsi mūsų namuose, praeidama pastebėjo ir pasakė, kad tai chlorozė. Paskaitinėjau apie chlorozę, bet kol kas nenusprendžiu ką daryti.

Radau tokią informaciją:
"Chlorozė – augalų liga, pasireiškianti žaliųjų organų (lapų, stiebų) pašviesėjimu. Jie pasidaro šviesiai žalsvi arba gelsvi.

Pagal kilmę chlorozė gali būti neinfekcinė ir infekcinė:
Neinfekcinę chlorozę sukelia maisto medžiagų (azoto, kalio, sieros, kalcio, geležies, mangano, cinko) stoka arba perteklius dirvožemyje ir kai kurie augalų kenkėjai (amarai, tripsai). Kad augalai nesirgtų neinfekcine chloroze, reikia juos papildomai tręšti trūkstamomis mineralinėmis trąšomis ir naikinti insekticidais tripsus bei amarus.
Infekcinę chlorezę sukelia virusai, bakterijos, kai kurie grybai. Chlorofilo gamyba gali sutrikti nedidelėse ląstelių grupėse. Tuomet ant augalų būna įvairių formų chlorozinių dėmių (pvz., agurkų mozaika, pupelių bakteriozė). Infekcinės chlorozės žalingumą galima sumažinti profilaktinėmis apsaugos priemonėmis ir augalų purškimu fungicidais."

Vartotojo avataras
Rūta
Pranešimai: 3010
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 08:27
Miestas: Vilnius – Kaunas

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė Rūta » 22 Rgp 2011 20:04

Regina, gal 'Geschwind's Schonste' tiesiog taip atrodo jauni lapeliai. Kai pamačiau pirmą kartą 'Icebergo' jaunus lapus, pamaniau, kad serga, bėda, ką dabar daryti... :) O paskui visi jie išsitiesia ir auga normaliai. Tiesiog pastebėk tuos lapus (flower)

Paukštukas
Pranešimai: 600
Užsiregistravo: 23 Sau 2011 19:19
Miestas: Vilnius

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė Paukštukas » 21 Geg 2012 23:04

Nežinau, kas atsitiko kai kurioms rožėms. |( Būtent toms, kurios jau ne pirmą sezoną žydės ir patręštos kompleksinėmis trąšomis (prieš geras 3 savaites). Yra lapų, kurie margi šviesiai žaliai. Ne taip, kad šviesėja lapas, o lieka tamsesnės gyslos, ar gyslos šviesėtų. Tiesiog atsiranda šviesiai žalias margumas lape, daugiau nuo lapo centro į kraštus. Gal per daug patręšiau? Trešiau "Florovit " granuliuotomis trąšomis rožėms http://www.florovit.pl/florovit-nawoz-d ... ch-p5.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Taip pat ant beveik visų rožių krūmų pastebiu smulkesnių, nei įprasta lapų. Jie ir mažesni, ir kažkokie siauresni. Kas tai gali būti?

Vartotojo avataras
Regina
Pranešimai: 4280
Užsiregistravo: 14 Rgs 2010 19:43
Miestas: Vilnius/Dubingiai

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė Regina » 22 Geg 2012 08:06

Mačiau ir ant savo kai kurių rožių tokių lapelių.
Paukštuk, tai tikrai ne nuo trąšų pertekliaus (no) Maniškės šiemet visai netręštos - galvojau, gal trąšų trūkumas. Vadinasi, ne trūkumas ir ne perteklius.
Peržiūrėjau ligas ir kenkėjus, nieko panašaus lyg ir nerandu.
Kol tai ne masinis reiškinys, tai tikiuosi, kad nieko blogo. Žiūrėsim toliau kaip bus.

Vartotojo avataras
Rūta
Pranešimai: 3010
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 08:27
Miestas: Vilnius – Kaunas

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė Rūta » 22 Geg 2012 08:50

Ir ant saviškių tai pastebėjau, bet sau nusprendžiau, kad tai daugiau mažiau normalus reiškinys. Bent jau pas mene paprastai tai senesni lapai, pirmieji pavasariniai, gal šaltuko buvo paveikti, gal po danga susiformavo, todėl ir mažesni. Nesuku dėl jų galvos. O dėl geltonų dėmių reikia stebėti. Balkone kai kurių rožių pavieniai lapukai taip pageltę, bet į jokią ligą lyg nepanašu. Išskyniau tuos lapus, regis, nieko blogo nesidaro.

Tadas
Pranešimai: 692
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 20:11
Miestas: Utena

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė Tadas » 22 Geg 2012 09:02

Trūksta kažkokio elemento iš trąšų.

Paukštukas
Pranešimai: 600
Užsiregistravo: 23 Sau 2011 19:19
Miestas: Vilnius

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė Paukštukas » 22 Geg 2012 11:37

Ačiū už atsakymus. Pagal šviesiai žalią marginimąsi neradau niekur, kas tai gali būti. Savaitę prieš tręšimą rožėms pabėriau pelenų. Taigi, kalio neturėtų trūkti.
Rosebook. ru radau, kad smulkūs ir siauri lapai gali reikšti virusą, nepamenu tik kokį, vakare įdėmiau paskaitysiu.

Laiminga
Pranešimai: 266
Užsiregistravo: 04 Kov 2011 14:10

Re: Kas atsitiko rožei?

Standartinė Laiminga » 22 Geg 2012 11:42

Pas mane new down kelios dienos tokiais margais lapeliais "pasipuošė". Pati sau vakar pamaniau, kad reikia patręšti, nes įsprausta tarp terasos ir tako, tai labai mažai jai dirvožemio.

Skelbti atsakymą

Grįžti į