Re: 2018 pavasaris

Sodinimas, genėjimas, tręšimas, įrankiai.

Moderatorius: DaliaRaimonda

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Artūras
Pranešimai: 125
Užsiregistravo: 03 Gru 2016 16:36
Miestas: Vilnius

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Artūras » 02 Bal 2018 08:53

Su šventėm visus :) Aš irgi jau kelis savaitgalius vis važiuodavau padirbėt į sodą. Žemė dar buvo įšalusi, metalinės kabės lengvai neišsitraukdavo, tad po danga buvo pakankamai sunku žvilgtelt. Šį savaitgalį jau galėjau laisviau atidengti visas dangas. Nors spręsti dar anksti, bet preliminariai žiemojimą galiu įvertinti 8/10 balais. Nušalo(nušuto?) tik dalis Coral dawn bazalinio stiebo bei, kaip ir pernai, Flamentanz viena šaka pagavo infekcinį nudegimą. Visų kitų rožių šakos žalios, nušalo nebent galiukai. Tikiuosi situacija ir toliau labai nepasikeis. Šiaip palyginus su praeitais metais, pavasaris šiemet vėlyvas. Jei ankščiau tokiu metu bent jau žydėdavo krokai, tai šiemet jie tik vos vos išlindo iš žemės.
Šeštadienį jau sodinau rožes , gautas iš Vitafloros. Sodinukai geri, jau pasodinti, užberti durpėm ir apdengti. Laukiu dar siuntos iš Lenkijos Floribundos (įdomu, kokia kokybė bus pas juos..) Bendrai, šį pavasarį turėtų atkeliauti dar 20 naujų gyventojų.
Su viena rože nusprendžiau šiemet atsisveikinti. Heritage, nuo kurios ir prasidėjo mano domėjimasis rožėmis, iškeliavo į laužą. Susirgo rūdim ir antrus metus labai sunkiai išeidavo iš po žiemos. Dar galvojau ją gydyt, bet nusprendžiau nerizikuot, nes šiemet šalia jos būtų pasodinti nauji krūmai, kurie, nenorėčiau, kad būtų nuo jos užkrėsti..
Atminimui, įkelsiu kelias jos žiedo skleidimosi nuotraukas :)

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

pakalnute
Pranešimai: 71
Užsiregistravo: 12 Bal 2016 17:46

Re: 2018 pavasaris

Standartinė pakalnute » 02 Bal 2018 09:45

Artūrai, ką iš Vitafloros pirkot?
Aš irgi laukiu keliolikos rožyčių iš Floribundos ir Sibirkos. Kažkodėl panorau laipiojančių ir TH rožių pasisodint daugiau. Dar noriu trijų angliškų Golden celebration, Jude the Obscure ir Jubilee Celebration. Per žiemą tiek gero apie jas prisiskaičiau. Bet laikausi. Irgi planuoju atsisakyt dviejų rožių, nes vietos nėra tiek daug, o rožių yra, kurių noriu .

Vartotojo avataras
Artūras
Pranešimai: 125
Užsiregistravo: 03 Gru 2016 16:36
Miestas: Vilnius

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Artūras » 02 Bal 2018 09:59

pakalnute rašė:Artūrai, ką iš Vitafloros pirkot?
Iš Vitafloros paėmiau Bajazoo, Jasmina, Iceberg Cl, Uetersens Rosenkonigin, Westerland ir Queen Elizabeth. Būčiau užsakęs daugiau, bet matyt šiek tiek pavėlavau ir ne visą užsakymą galėjo išpildyt. Kas labai patiko, kad prieš siunčiant jie kelis kartus pasiteiravo kokia data man tinkamiausia, tad galėjau iš anksto viską susiplanuot. Sibirkos rožyno užsakymą sodinau rudenį.. Užsakyčiau ir pavasarį, bet iš jų katalogo beveik visas vijoklines ir angliškas jau turiu :$ Yra keletas arbatinių hibridinių, kurias užsakyčiau, bet dar dvejoju, nes neturiu kol kas kur sodint...

pakalnute
Pranešimai: 71
Užsiregistravo: 12 Bal 2016 17:46

Re: 2018 pavasaris

Standartinė pakalnute » 02 Bal 2018 10:50

Oho, nė vienos neturiu, išskyrus Westerlad. Norėjau Summer Song iš Vitafloros pirkt, bet užsakiau iš Dailas Rozes. Bet dar jie man žinios neduoda jokios. Gero poilsio ir smagių darbų per ateinančias šiltas dieneles. :)

Vartotojo avataras
Ignas
Pranešimai: 189
Užsiregistravo: 12 Rgs 2010 22:58
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Ignas » 02 Bal 2018 15:09

Su šventėm visus!
Pas mus Kaune dar įšalas neįšėjęs pilnai, vietomis strypai 20-30cm ilgio išsitraukia (bandžiau atidengti 03-31), bet daugumoje vietų dar ne. Maniau lietus ir pliusinė temperatūra viską sutvarkys ir šiandien vėl pabandžiau daugiau atidengti, bet taip ir nepavyko. Daugumoje vietų viskas dar prišalę, nors jau jaučiasi pavasaris, angliškos rožės peržiemojo puikiai, toks vaizdas, kad žiemos nebuvo, kaip prilenkiau su žaliais lapais ta taip ir radau po agro plėvele, kai kurios modernios jau išsprogusios. Manau per kelias ateinančias šiltas dienas pavyks viską atidengti. Nesinori labai skubėti, bet kita vertus krokai ir kitos ankstyvos svogūninės jau lenda, o po agroplėvėlė nesinori, kad išstyptų labai. Senovinės visai nedengtos irgi atrodo puikiai, apkarpiau ir laukiam šilumos :)
Prikabinti failai
thumbnail5.jpg
thumbnail6.jpg
thumbnail7.jpg
Mano galerija
I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it.

Vartotojo avataras
Regina
Pranešimai: 4280
Užsiregistravo: 14 Rgs 2010 19:43
Miestas: Vilnius/Dubingiai

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Regina » 02 Bal 2018 15:40

Su šv. Velykom visus! Taip pat ir su pavasariu - laukiamiausia visų rožininkų, gėlininkų, sodininkų, daržininkų švente :) (flower) (sun) Nors kol kas dar į pavasarį nelabai panašu, bet prognozės jau pradeda džiuginti :) Šeštadienį tai tikrai labai pavasariu padvelkė, ypač varnėnai džiaugėsi tokia nuostabia diena (sun)
Pabandžiau kažką atidengti - beveik nepavyko. Atidengiau keliolika senovinių, bet sekėsi labai sunkiai. Kuoliukų ne tik ištraukti, bet net nors truputėlį pajudinti nėra jokių šansų - tokia įšalusi žemė. Taigi, ir pravėdinti ar bent žvilgtelėti po dangomis neįmanoma. Bet tikiuosi, kad viskas ten gerai. Atidengtos senovinės atrodo puikiai, o ir ko joms neatrodyti :D Kadangi plieskė saulė, tai užmečiau po ploną draiskaliuką agrodangos.
Artūrai, o kur Jūsų rožės auga, kad jau sugebėjot ir duobes iškasti, ir pasodinti? Juk ne su laužtuvu žemę ardėt ;) :D Bus įdomu vasarą pamatyti Jūsų naujokių žiedus. Bet ar nepaskubėjot Heritage išmesti? Ar tikrai ten buvo rūdys? Nuotraukose krūmelis labai gražiai atrodo.

Vartotojo avataras
Artūras
Pranešimai: 125
Užsiregistravo: 03 Gru 2016 16:36
Miestas: Vilnius

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Artūras » 02 Bal 2018 16:12

Regina rašė: Artūrai, o kur Jūsų rožės auga, kad jau sugebėjot ir duobes iškasti, ir pasodinti? Juk ne su laužtuvu žemę ardėt ;) :D Bus įdomu vasarą pamatyti Jūsų naujokių žiedus. Bet ar nepaskubėjot Heritage išmesti? Ar tikrai ten buvo rūdys? Nuotraukose krūmelis labai gražiai atrodo.
Regina, mano sodas už Riešės, 24km nuo Vilniaus. Prisipažinsiu, vieną duobę teko iškasti kirvio pagalba... :) Bet visur kitur kastuvas lengvai smeigėsi pro viršutinį žemės sluoksnį. Dėl rūdžių esu tikras 100%. Nors lapų viršus ir atrodė sveikas, tačiau rudenį visa lapų apačia buvo nusėta ryškiai oranžiniais rūdžių taškais... O ir iškasus rožę, matėsi, kad iš jos jau nieko gero nebeliko :(
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Regina
Pranešimai: 4280
Užsiregistravo: 14 Rgs 2010 19:43
Miestas: Vilnius/Dubingiai

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Regina » 02 Bal 2018 16:42

Aišku, tuomet tikrai reikėjo tą Heritage mesti.
Mat, kaip įdomu, kad žemė neįšalusi. Mano rožynai irgi ne per toliausiai, ne šiaurėj :) Manau, taip stipriai įšalo dabar, kai nutirpo sniegas ir kiekvieną naktį, o kartais ir dieną buvo minusas. Nes kai žiemą matininkas smaigstė kuoliukus, po sniegu žemė nebuvo įšalusi.

pakalnute
Pranešimai: 71
Užsiregistravo: 12 Bal 2016 17:46

Re: 2018 pavasaris

Standartinė pakalnute » 03 Bal 2018 20:15

Mano rožytės jau išvaduotos iš pančių, dangalai džiūsta ir laukia kito sezono. Nebent pridengsiu jais kokią žirnių lysvę. Jei bus šalnos, tai tada užmesiu ką ant viršaus. Jei nelis - ryt poryt reiks vario preparatais purkšt turbūt jau. Nebeišlaukiau ilgiau. :$ Noisi eit prie tvarkos . Dauguma krūmelių tik anrti metai pas mane šiemet. Tuoj atvažiuos naujos gyventojos , tai tik spėk suktis.

Vartotojo avataras
DaliaRaimonda
Pranešimai: 2126
Užsiregistravo: 16 Rgs 2010 19:00
Miestas: Kaunas

Re: 2018 pavasaris

Standartinė DaliaRaimonda » 04 Bal 2018 07:37

Labai smagu naujas rožes sodinti, matau, kad taip nekantraujate, net šiltesnio oro nelaukę kasate duobes :) .
Aš vakar pradėjau atidenginėti savo rožes, kai kurias pilnai atidengiau, nes jau saulė nusisukusi juo jų buvo. Kitoms dar tik viršutinį dangos sluoksnį nuėmiau. Ir tai buvo vietų, kur pakėlus malkas (aš jomis prispaudžiu dangą) agrodanga prišalusi. Teko palikti ir laukti kol atitips. Oi, kaip smagu po žiemos lauke dirbti, kai dar ir oras gražus. Nuėjau taip besilankstydama ir dangą bekilnodama, bevyniodama apie 14 km. Gera mankšta po žiemos (xixi) Vakare vos paršliaužiau namo (xixi) , bet šiandiena, jau labai gera fizinė forma. Eisiu vėl į rožynus mankštintis (dance) (dance) (dance)

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: 2018 pavasaris

Standartinė LoretaA » 04 Bal 2018 07:59

Vakar ir aš kedenau, nes daugiau nelabai ką išėjo daryti - kabliai įšalę. Iš saulėtos pusės išsiima, o kitoje pusėje net pajudinti neįmanoma. Galima sakyti šiltnamių pilvus pradengiau ir nuo galvų, bei kojų kur buvo įmanoma dangas atplėšiau :) . Šiandien vėl važiuosiu - gal per dieną bus daugiau atitirpę.

Gema
Pranešimai: 2245
Užsiregistravo: 07 Sau 2012 14:58
Miestas: Daugailių sen. Utenos r.--JK
Susisiekti:

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Gema » 04 Bal 2018 12:36

Šiandien truputį nuklojau, bet labai nejudinau, nes gerai pritvirtinta nuo vėjo. Įšalas 6-7 cm gylyje, pamatavau. Senovines kilstelėjau - gerai. Angliškų nedrįstu žiūrėti. Jau antri metai taip - rudenį pirmiausia puolu dengti jas, bet apdengiu blogiausiai. Geriausiai apdengiu senovines, nes jau ranka būna išmiklinta.

Vartotojo avataras
DaliaRaimonda
Pranešimai: 2126
Užsiregistravo: 16 Rgs 2010 19:00
Miestas: Kaunas

Re: 2018 pavasaris

Standartinė DaliaRaimonda » 04 Bal 2018 18:10

Jau beveik pusę rožių atidengiau, liko tik centrinai rožynai su apatiniu agrodangos sluoksniu. Rožės peržiemojo labai puikiai, tačiau tiek drėgmės ir įšalo dar neteko matyti O.O Gal, kad per greitai ir per stipriai atšilo, kaip nei vienais metais, viskas žiugsi. Paprastai pas mane sausoka, t.y. pavasarį žemė būna lengvai drėgna. Dabar ryškiai per drėgna. Nežinau, kaip atrodo, pas tuos, kurių žemė žemai ir dažnai būna užmerkiama lietaus.
O dirbti šiandiena buvo labai gera, kaip vasarą- karšta (sun) (sun) (sun)

Gema
Pranešimai: 2245
Užsiregistravo: 07 Sau 2012 14:58
Miestas: Daugailių sen. Utenos r.--JK
Susisiekti:

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Gema » 04 Bal 2018 19:20

Mano pirmas puodelis kavos rožyne šį pavasarį -

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Rūta
Pranešimai: 3010
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 08:27
Miestas: Vilnius – Kaunas

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Rūta » 05 Bal 2018 13:33

Jau labai pavasariškas pavasaris... <3 Kaip gražu! :)

Vartotojo avataras
Platelių rožė
Pranešimai: 332
Užsiregistravo: 04 Lie 2012 20:45
Miestas: Plateliai

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Platelių rožė » 05 Bal 2018 13:47

Sveiki visi sulaukę pavasario (flower) Pas mus dar nebuvo tokio šilto oro kaip Kaune ar Vilniuj , bet vis tiek pavasaris jaučiasi ir girdisi. Pilni krūmai paukščių, masiškai skrenda žąsys, gervės. Vakar pirmą kartą girdėjau perkūno oželį :) Pas mus kaip ir pas Loretą daug kur laikosi įšalas , kuoliukai ir lankai dar neišsitraukia, bet dangas nuėmėm beveik nuo visų rožių. Rezultatai įvairūs. Geriausiai peržiemojo rožės veteranės, augančios penktus , šeštus metus, senovinės , flamentanz vijoklinės, kitos labai įvairiai. Lyda rose rožės turėjo atskirą tuneliuką su dideliu oro tarpu - daug juodų šakų, taip pat Christine Helene, Autumn sunset , Mortimer sackler žiemojusios po bendrais tuneliukais juoduoja. Summer sun ir Pat Austin reikės genėti iki žemės, kaip ir kiekvienais metais. Alchymistas taip pat atrodo nelinksmas. Dengtos po vieną taip pat stipriai apšalo, išskyrus anglišką Grace. Pirmą kartą žaliuoja Altissimo šakos! Čia tik pirmasis įspūdis, kai smagiau atšils ir rožės ims sprogti dar bus siurprizų. Galvoju, kad šį rudenį reikėtų atsisveikinti su suvargusiomis ir silpnai augančiomis rožėmis, pakeisti jas naujomis. Juo labiau , kad kelis metus iš eilės joms vis būdavo duodamas šansas pasitaisyti. Pavasarį kai kurias persodinsim ir turėsim tris naujokes Complicatą, Duchesse de Montebello ir Wollerton Old Hall.

Virginija
Pranešimai: 1460
Užsiregistravo: 22 Rgs 2010 13:09
Miestas: Vilniaus raj.

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Virginija » 05 Bal 2018 18:54

Labai smagu, pagaliau sulaukėm tikro pavasario. Na, su pavasariu ir darbai darbeliai sugrįžo :D
Mano rožės jau atidengtos, jau kitas vaizdas kieme. Pavasaris staigus, tai staigiai prie darbų ir puoliau. Rožės kol kas atrodo normaliai, kaip visada, yrakai kur pajuodusių šakų, kai kurios jau sprogsta. Su kitais augalais dar ne visai aišku, bet, atrodo, kad nuostolių bus. Kai kur dar yra įšalo, bet jau mažai kur. Šiaip iš tiesu, kaip rašo , Dalia Raimonda ir pas mane stebėtinai žemė šlapoka, bet sparčiai džiūsta, kai tokie orai, Kai kur jau vienas kitas krokas žydi, paupyj skleidžiasi žalčialunkis. Smagumėlis :) .
Tai sveikinu visas ir visus su nauju sezonu (sun) .

Vartotojo avataras
Esmiralda
Pranešimai: 1631
Užsiregistravo: 11 Bir 2013 13:51

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Esmiralda » 06 Bal 2018 08:08

Kaip smagu kad pagaliau sulaukėme šiltų dienų, jau pasirodė pirmieji snieguolių ir krokų žiedai (sun)
Vakar nurinkau ir išdžiovinau visas dangas. Tiesa, vienos nepavyko nuplėšti, nes buvo labai prišalusi, o vieną atitirpinau su šiltu vandeniu (xixi)
Vakar oras buvo geresnis nei prognozėse, saulės buvo labai daug, tai palikau rožes su eglišakiais. Tuoj eisiu juos nurinkti, nes dabar vos vos purškia lietutis, debesuota. Galvojau kad po vakarykščių darbų neišlipsiu iš lovos, bet visai neblogai, kojos lankstosi, ir kilogramai per žiemą užauginti tuoj ištirps :)
O lauke labai smagu darbuotis kartu su džiūgaujančiais paukšteliais, dūzgiančiom bitutėm. Tik labai dar šlapia, viskas žliugsi. Rožės peržiemojo labai įvairiai. Vienos žalios iki galiuku, kitos šalia pajuodusios. Šiandien kai nuimsiu eglišakius, išvaduosiu rožes nuo parišimų bus dar aiškiau viskas.

Vartotojo avataras
Regina
Pranešimai: 4280
Užsiregistravo: 14 Rgs 2010 19:43
Miestas: Vilnius/Dubingiai

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Regina » 06 Bal 2018 08:33

Kaip smagu skaityti pavasario darbų pasiilgusių rožininkų entuziastingus komentarus :) Laukiu nesulaukiu savaitgalio, kai galėsiu pulti į rožynus (dance) Kad tik nepaskęsčiau pliurzėj, nes jei pas Dalią Raimondą ir pas Virginiją šlapia, tai pas mane bus tikra pelkė.
Gal ir mūsų gandriukai jau bus parskridę, varnėnai džiugino prieš savaitę :)

Rudenelis
Pranešimai: 687
Užsiregistravo: 20 Rgp 2013 20:13
Miestas: Utena

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Rudenelis » 06 Bal 2018 08:52

Aš tai vakar nuėmiau tik viršutinį sluoksnį dangos, skubėjau lankstyti, nes kai sušlampa, nėra kur tiek daug padžiaut. Dabar draikosi balti apklotai, jau nepritvirtinti, vėjo kilnojami, vyniojami, tai vaizdas baisus. Su įšalu visaip - vienoj vietoj visai nėra, kitur dar ir kiek, todėl neskubu visko apnuoginti. Mačiau keletą pajuodusių stiebų, bet tai tie, jauni, vėliau užaugę. Arabios ir peržydėti suspėję, bet vistiek juodi, pirmąkart taip. Senieji labai gražūs, nors vyliausi, kad naujieji bus pakaitiniai. O šalčio tai žemiau -20 pas mus nebuvo. Galvojau, kad po labai šlapio rudens ir pusės žiemos bus labai daug pelėsio ir infekcinio nudegimo, bet atvirkščiai - nieko |( . Na, infekcinis dar gali išlyst. O šlapia labai labai.
Praėjau šiandien pro miesto rožynėlį, ten dengimas - tai krūmelių apstatymas eglišakiais. Juodos iki žemės. Pernai buvo visokių, išsilaikiusių ir ne, bet žydėjo gražiai ir ilgai.

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: 2018 pavasaris

Standartinė LoretaA » 06 Bal 2018 08:53

Esmiralda rašė:Tuoj eisiu juos nurinkti, nes dabar vos vos purškia lietutis, debesuota.
Gal dar nenurink, nes ryt ir poryt saulė ritinėsis dangumi. O čia kaip ir viską iš karto nuimsi - vakar dangas, šiandien visą kitą. Aš ketinu storumą per savaitgalį nuimti, o visai nudengti, per ateinančią savaitę po darbo. Juo lab, kad dar žemė neatitirpusi. nežinau kaip kitos, (kiti), atidengiu visai, tik tuomet, kai iš žemės išeina pašalas.
Šiuo metu Užusaliuose, Jonavos raj. plieskia saulė ir pučia labai stiprus vėjas - būtų peilis ką tik atidengtoms rožėms.

Gema
Pranešimai: 2245
Užsiregistravo: 07 Sau 2012 14:58
Miestas: Daugailių sen. Utenos r.--JK
Susisiekti:

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Gema » 06 Bal 2018 09:25

Ačiū, Loreta. Laukiau, kada prabils sveikas protas :D :D :D Iš dalies mano tinginystei pateisinti, bet, antra vertus, juk pašalas tikrai neišėjęs. Pas jus, Irena, nebuvo žemiau -20, nes tarp namų šilčiau. Pas mane ir -25 buvo.

O žemė prisigėrusi vandens kaip šlapia kempinė. Užvakar atsiguliau ant žemės snieugolių savo beržynėlyje pafotografuoti, atsistojus nuo kelių ir alkūnių varvėjo vanduo.

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: 2018 pavasaris

Standartinė LoretaA » 06 Bal 2018 09:34

Gema, o Jūsų šiaurėje aš dar visai nieko nedaryčiau |). Nebent didelis noras būtų, kilstelėčiau galus ir viskas - taip greičiau pašalas išeis :).

Vartotojo avataras
Regina
Pranešimai: 4280
Užsiregistravo: 14 Rgs 2010 19:43
Miestas: Vilnius/Dubingiai

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Regina » 06 Bal 2018 09:51

Kaip yra gerai ir paprasta, kai rožių šeimininkas gyvena šalia jų :) Galima prisitaikyti ir prie oro sąlygų, ir prie savo norų ;) Ar bent jau nuvažiuoti gali bet kurį vakarą. Kadangi tokių galimybių neturiu, tai rytoj stengsiuosi atidengti kiek įmanoma daugiau arba viską, nes, galimas daiktas, kad kitą savaitgalį išvis negalėsiu nuvažiuoti. Užmesiu nuo saulės ir vėjo po ploną draiskaliuką, kaip praeitą šeštadienį užmečiau ant atidengtų senovinių.

Vartotojo avataras
Esmiralda
Pranešimai: 1631
Užsiregistravo: 11 Bir 2013 13:51

Re: 2018 pavasaris

Standartinė Esmiralda » 06 Bal 2018 10:21

Nurinkau dalį eglišakių ir saulė išlindo. Tai užmėčiau vėl truputį. Saulėtas ir šiltas bus ne tik savaitgalis, bet ir visa kita savaitė, negi laikyti uždengtas |( Ir žemė nudengus greičiau pradžius.

Skelbti atsakymą

Grįžti į