Receptai
Re: Receptai
Jeigu kas dar neišbandė Jūratės rožių likerio recepto, siūlau pabandyti pasigaminti. Labai skanus gavosi (aš dariau su degtine). Visi kas ragavo, negalėjo patikėti, kad tai iš rožių, bet kvapas tikras rožių kvapas. Chebrytė jau klausė ar negalėčiau parduoti Deja, kai labai kvepiančių rožių pas mane nėra daug, arba jos dar labai mažytės, tai neturiu pertekliaus Sakiau reikėtų pabandyti ne iš smarkiai kvepiančių, bet bijau nusivilti
Re: Receptai
Aiste, manau, ne iš smarkiai kvepiančių irgi „kažkas“ pavyktų, bet, žinoma, rezultatas būtų ne toks pribloškiantis. Žinau tai pagal rožių distiliavimą – jei tik renki ne pačias kvapniąsias ir dar ne pačius šviežiuosius žiedus, gali manyti kad be reikalo dujas ir vandenį distiliavimui sunaudojai. O ir iš gerų rožių paties kvapiausio vandenėlio prisidistiliuoje nedaug...
-
- Pranešimai: 600
- Užsiregistravo: 23 Sau 2011 19:19
- Miestas: Vilnius
Re: Receptai
Turiu knygą "Antpilai, balzamai, likeriai. Namų gamybos receptai.", Anita Liberte. Labai įdomiai, nors ir glaustai, aprašyta likerių atsiradimo, vartojimo bei gamybos istorija, ir nemažai įvairiausių receptų. Keli iš jų:
Erškėtuogių likeris
1l erškėtuogių
1l spirito (96°)
1 kg cukraus
200 ml vandens
Paruoštus vaisius suberti į stiklinį indą ir užpilti spiritu, indą uždaryti ir palikti saulėkaitoje ar šiaip šiltoje vietoje. Po 6 savaičių iš cukraus ir vandens išvirti tirštą sirupą, atvėsinti ir supilti į indą su vaisiais. Indą uždaryti ir palikti dar 4 savaites. Nukošti ir skaidrų gėrimą supilstyti į butelius, laikyti vėsiai.
Kalėdinis vaisių ir uogų likeris
1 puodelis uogų ar pjaustytų vaisių
1 puodelis cukraus
1 puodelis (apie 150 ml) degtinės (40°)
Reikės didelio, sandariai uždengiamo stiklinio indo. Gėrimas gaminamas visą uogų ir vaisių sezoną. Pradedamas, kai pasirodo žemuogės, vasarinės avietės, mėlynės, vasariniai obuoliai ir baigiamas sunokus spanguolėms, cidonijoms ir kt. Per visą vasarą į indą berti po puodelį kiekvienos rūšies vaisių ar uogų sykiu su puodeliu cukraus ir puodeliu degtinės. Prieš Kalėdas gėrimą nupilti, nukošti ir supilstyti į butelius. Palikti dar porą savaičių nusistovėti. Rašo, kad susidarys nuostabi nenusakomų vasaros kvapų uogų ir vaisių puokštė.
Knygoje rašoma, kad visus pasaulio likerius sudaro:
1) alkoholio pagrindas - vynas, degtinė, džinas, romas, tekila, viskis, brendis, konjakas ir kiti distiliatai.
2) skonio suteikiantis priedas - uogos, vaisiai, kava, arbata, pienas, kiaušiniai, žolelės ir prieskoniai, įvairios žievelės, šaknys, kakava, riešutai ir kt.
3) cukrus, medus ar kita saldinamoji medžiaga.
Yra du likerio gaminimo būdai:
1) Įvairūs vaisiai, uogos, žolelės ar kita žaliava kelis mėnesius mirkomi distiliatuose (dažniausiai grūdų spirite arba brendyje). Paskui gėrimas filtruojamas, skiedžiamas distiliuotu vandeniu arba pridedama sirupo, medaus ar kitų kokių kitų prieskonių.
2) Žaliava tik savaitę ar kelias valandas mirkoma distiliate (dažniausiai grūdų spirite ar brendyje).
Knygelė visai smagiai nuteikė pasigaminti kažką "savo", pasireikšti ne tik uogienėse ir konservuose
Erškėtuogių likeris
1l erškėtuogių
1l spirito (96°)
1 kg cukraus
200 ml vandens
Paruoštus vaisius suberti į stiklinį indą ir užpilti spiritu, indą uždaryti ir palikti saulėkaitoje ar šiaip šiltoje vietoje. Po 6 savaičių iš cukraus ir vandens išvirti tirštą sirupą, atvėsinti ir supilti į indą su vaisiais. Indą uždaryti ir palikti dar 4 savaites. Nukošti ir skaidrų gėrimą supilstyti į butelius, laikyti vėsiai.
Kalėdinis vaisių ir uogų likeris
1 puodelis uogų ar pjaustytų vaisių
1 puodelis cukraus
1 puodelis (apie 150 ml) degtinės (40°)
Reikės didelio, sandariai uždengiamo stiklinio indo. Gėrimas gaminamas visą uogų ir vaisių sezoną. Pradedamas, kai pasirodo žemuogės, vasarinės avietės, mėlynės, vasariniai obuoliai ir baigiamas sunokus spanguolėms, cidonijoms ir kt. Per visą vasarą į indą berti po puodelį kiekvienos rūšies vaisių ar uogų sykiu su puodeliu cukraus ir puodeliu degtinės. Prieš Kalėdas gėrimą nupilti, nukošti ir supilstyti į butelius. Palikti dar porą savaičių nusistovėti. Rašo, kad susidarys nuostabi nenusakomų vasaros kvapų uogų ir vaisių puokštė.
Knygoje rašoma, kad visus pasaulio likerius sudaro:
1) alkoholio pagrindas - vynas, degtinė, džinas, romas, tekila, viskis, brendis, konjakas ir kiti distiliatai.
2) skonio suteikiantis priedas - uogos, vaisiai, kava, arbata, pienas, kiaušiniai, žolelės ir prieskoniai, įvairios žievelės, šaknys, kakava, riešutai ir kt.
3) cukrus, medus ar kita saldinamoji medžiaga.
Yra du likerio gaminimo būdai:
1) Įvairūs vaisiai, uogos, žolelės ar kita žaliava kelis mėnesius mirkomi distiliatuose (dažniausiai grūdų spirite arba brendyje). Paskui gėrimas filtruojamas, skiedžiamas distiliuotu vandeniu arba pridedama sirupo, medaus ar kitų kokių kitų prieskonių.
2) Žaliava tik savaitę ar kelias valandas mirkoma distiliate (dažniausiai grūdų spirite ar brendyje).
Knygelė visai smagiai nuteikė pasigaminti kažką "savo", pasireikšti ne tik uogienėse ir konservuose
Re: Receptai
labai puikūs receptai. Būtinai išbandysiu kalėdinį. Labai ačiū.
Re: Receptai
Ačiū,Paukštuk,vyšnių ir juodųjų serbentų tai darom,o Kalėdinis tai naujiena,būtinai darysim
Re: Receptai
O aš, kai buvau jauna , tą vadinamą kalėdinį kasmet darydavau Tik tada mes jį vadinom "puodynėle". Mmmmmmmmmmmmm, koks skanumėlis būdavo O dabar aptingau, nei uogauju, nei gaminu
Re: Receptai
Regina rašė:O aš, kai buvau jauna , tą vadinamą Kalėdinį kasmet darydavau Tik tada mes jį vadinom "Puodynėle". Mmmmmmmmmmmmm, koks skanumėlis būdavo O dabar aptingau, nei uogauju, nei gaminu
Re: Receptai
Mano anyta taip uogienes virdavo/man tokia uogienė būdavo labai,labai skani ir negirdėta/,o aš"patobulinau" ir verdu iki šiol-išverdu pagal sezoną,o rudenį dalį visokių uogienių supilu į didelį puodą ,išmaišau, tik užverdu , ir išpilstau į stiklainius, sandariai užsuku.Mums visiems ji skaniausia
Re: Receptai
Gal kas išbandys. Receptai iš rožių truputį žemiau:
https://www.pinterest.com/pin/515310382341520944/
https://www.pinterest.com/pin/515310382341520944/
- DaliaRaimonda
- Pranešimai: 2126
- Užsiregistravo: 16 Rgs 2010 19:00
- Miestas: Kaunas
Re: Receptai
Canneles
1/2 l. pieno,
truputis druskos,
2 kiaušiniai + 2 tryniai,
3 v.š. vanilės esencijos,
1- 2 v.š. romo,
250 gr. cukraus,
50 gr. sviesto,
100 gr. miltų,
sviesto formelių ištepimui,
rudojo cukraus formelių pabarstymui.
Užkaitinkite pieną iki virimo. Išlydykite sviestą. O kol visa tai kaista, sumaišykite kiaušinius su cukrumi, sudėkite miltus sumaišytus su druska ir išmaišykite. Supilkite ištirpintą sviestą ir gerai viską dar kartą permaišykite. Į šiltą pieną supillite vanilės esenciją, romą, ir supilkite į tešlą. Tešlą uždenkite ir palikite 24- 48 val. šaltai.
Po paros ar dviejų, tešlą perplakite. Ištepkite formeles sviestu, bei užbėrę jų vidų cukrumi supilkite tešlą. Pilant tešlą palikite 0.5 cm. iki viršaus nepripylę. Kepkite iki 250C įkaitintoje orkaitėje 5- 15 min., vėliau karštį sumažinkite iki 165-185 C ir kepkite dar 50-60 min.
1/2 l. pieno,
truputis druskos,
2 kiaušiniai + 2 tryniai,
3 v.š. vanilės esencijos,
1- 2 v.š. romo,
250 gr. cukraus,
50 gr. sviesto,
100 gr. miltų,
sviesto formelių ištepimui,
rudojo cukraus formelių pabarstymui.
Užkaitinkite pieną iki virimo. Išlydykite sviestą. O kol visa tai kaista, sumaišykite kiaušinius su cukrumi, sudėkite miltus sumaišytus su druska ir išmaišykite. Supilkite ištirpintą sviestą ir gerai viską dar kartą permaišykite. Į šiltą pieną supillite vanilės esenciją, romą, ir supilkite į tešlą. Tešlą uždenkite ir palikite 24- 48 val. šaltai.
Po paros ar dviejų, tešlą perplakite. Ištepkite formeles sviestu, bei užbėrę jų vidų cukrumi supilkite tešlą. Pilant tešlą palikite 0.5 cm. iki viršaus nepripylę. Kepkite iki 250C įkaitintoje orkaitėje 5- 15 min., vėliau karštį sumažinkite iki 165-185 C ir kepkite dar 50-60 min.
- DaliaRaimonda
- Pranešimai: 2126
- Užsiregistravo: 16 Rgs 2010 19:00
- Miestas: Kaunas
Re: Receptai
Čilli (Chilli con carne)
1- 2 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 svogūnas,
2 skilt. česnako,
1 paprika,
500 gr. maltos jautienos (aš naudoju jautienos kulninę, nes joje daugiau kalogeno ir sriuba būna 'lipni'),
400 gr. pomidorų (gali būti konservuoti savo sultyse),
1 a.š. maltos saldžiosios paprikos,
1/2 a.š. maltų 5 pipirų mišinio,
1/2 a.š. malto kumino (aš nedėjau),
1/2 a.š. mairūno arba džiovinto baziliko,
1/2 a.š. cukraus,
1 a.š. pomidorų padažo,
truputis čilli pipirų ir druskos,
1 indelis konservuotų raudojųjų pupelių,
Smulkintus svogūnus ir česnakus apkepkite su alyvuogių aliejumi. Kai jie taps skaidrūs, sudėkite smulkintą papriką (be sėklų). Dar keletą minučių apkepkite. Sudėkite faršą ir maišydami apkepkite, kol jis pakeis spalvą. Įpilkite verdančio vandens, kad vos apsemtų faršą ir uždengę dangčiu troškinkite apie 30 min. Jei reikia įpilkite dar verdančio vandens.
Suberkite smulkintus pomidorus, visus prieskonius ir troškinkite dar 15 min. Vėliausiai suberkite pupeles ir dar troškinkite 10 min. Jei reikia įpilkite dar verdančio vandens, įberkite prieskonių, druskos.
Savo čilli dariau paprasčiau, nes turėjau prisikonservavusi 'Pomidorų ir paprikų padažo' ir 'Salsa di marinara'. Tai tik faršą pakepinusi, troškinau. Vėliau tuos konservus supyliau ir viskas
1- 2 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 svogūnas,
2 skilt. česnako,
1 paprika,
500 gr. maltos jautienos (aš naudoju jautienos kulninę, nes joje daugiau kalogeno ir sriuba būna 'lipni'),
400 gr. pomidorų (gali būti konservuoti savo sultyse),
1 a.š. maltos saldžiosios paprikos,
1/2 a.š. maltų 5 pipirų mišinio,
1/2 a.š. malto kumino (aš nedėjau),
1/2 a.š. mairūno arba džiovinto baziliko,
1/2 a.š. cukraus,
1 a.š. pomidorų padažo,
truputis čilli pipirų ir druskos,
1 indelis konservuotų raudojųjų pupelių,
Smulkintus svogūnus ir česnakus apkepkite su alyvuogių aliejumi. Kai jie taps skaidrūs, sudėkite smulkintą papriką (be sėklų). Dar keletą minučių apkepkite. Sudėkite faršą ir maišydami apkepkite, kol jis pakeis spalvą. Įpilkite verdančio vandens, kad vos apsemtų faršą ir uždengę dangčiu troškinkite apie 30 min. Jei reikia įpilkite dar verdančio vandens.
Suberkite smulkintus pomidorus, visus prieskonius ir troškinkite dar 15 min. Vėliausiai suberkite pupeles ir dar troškinkite 10 min. Jei reikia įpilkite dar verdančio vandens, įberkite prieskonių, druskos.
Savo čilli dariau paprasčiau, nes turėjau prisikonservavusi 'Pomidorų ir paprikų padažo' ir 'Salsa di marinara'. Tai tik faršą pakepinusi, troškinau. Vėliau tuos konservus supyliau ir viskas
Re: Receptai
Mano moliūgų užtepėlė labai paprasta. Supjaustytą kubeliais moliūgą pakepu, dedu pasmulkintus džiovintus pomidorus (iš stiklainiukų su aliejum), smulkintą česnaką (nepagailiu), druskos, pipirų, truputį cukraus (čia privalomas ingridientas). Didžiąją dalį aliejaus ant ko kepu naudoju aliejų iš džiovintų pomidorų stiklainiuko.
Tada, kai ragavot, buvau dar įdėjus keletą šaukštelių judros sėklų, šiaip nebūtina. Bet jos man patinka, tai kai turiu, daug kur beriu
Tada, kai ragavot, buvau dar įdėjus keletą šaukštelių judros sėklų, šiaip nebūtina. Bet jos man patinka, tai kai turiu, daug kur beriu
- DaliaRaimonda
- Pranešimai: 2126
- Užsiregistravo: 16 Rgs 2010 19:00
- Miestas: Kaunas
Re: Receptai
Ačiū Jūrate Kur tu perki judros sėklas? Prieš tai nieko apie jas nebuvau girdėjusi, bet pasiskaičiau, kad skonis tarp krienų, ridikų ar ropės, ir kad, kaip ir daugelis sėklų sveika, tai reikėtų jas ir man pabandyti.
Re: Receptai
Turguj (pakelis 300g, kilmės šalis Lietuva, fasuotojas UAB Valgeda, pardavėjas UAB Vetagra http://www.senojialiejine.lt" onclick="window.open(this.href);return false;) , tokio aprašyto skonio nelabai juntu, man patinka pats jausmas, kai jos papuols tarp dantų
Užbarstau jų ant paruoštos silkės su morkom, beriu šiek tiek į troškinius
Užbarstau jų ant paruoštos silkės su morkom, beriu šiek tiek į troškinius
Re: Receptai
Paukštukas rašė:Turiu knygą "Antpilai, balzamai, likeriai. Namų gamybos receptai.", Anita Liberte. Labai įdomiai, nors ir glaustai, aprašyta likerių atsiradimo, vartojimo bei gamybos istorija, ir nemažai įvairiausių receptų. Keli iš jų:
Erškėtuogių likeris
1l erškėtuogių
1l spirito (96°)
1 kg cukraus
200 ml vandens
Paruoštus vaisius suberti į stiklinį indą ir užpilti spiritu, indą uždaryti ir palikti saulėkaitoje ar šiaip šiltoje vietoje. Po 6 savaičių iš cukraus ir vandens išvirti tirštą sirupą, atvėsinti ir supilti į indą su vaisiais. Indą uždaryti ir palikti dar 4 savaites. Nukošti ir skaidrų gėrimą supilstyti į butelius, laikyti vėsiai.
Kalėdinis vaisių ir uogų likeris
1 puodelis uogų ar pjaustytų vaisių
1 puodelis cukraus
1 puodelis (apie 150 ml) degtinės (40°)
Reikės didelio, sandariai uždengiamo stiklinio indo. Gėrimas gaminamas visą uogų ir vaisių sezoną. Pradedamas, kai pasirodo žemuogės, vasarinės avietės, mėlynės, vasariniai obuoliai ir baigiamas sunokus spanguolėms, cidonijoms ir kt. Per visą vasarą į indą berti po puodelį kiekvienos rūšies vaisių ar uogų sykiu su puodeliu cukraus ir puodeliu degtinės. Prieš Kalėdas gėrimą nupilti, nukošti ir supilstyti į butelius. Palikti dar porą savaičių nusistovėti. Rašo, kad susidarys nuostabi nenusakomų vasaros kvapų uogų ir vaisių puokštė.
Knygoje rašoma, kad visus pasaulio likerius sudaro:
1) alkoholio pagrindas - vynas, degtinė, džinas, romas, tekila, viskis, brendis, konjakas ir kiti distiliatai.
2) skonio suteikiantis priedas - uogos, vaisiai, kava, arbata, pienas, kiaušiniai, žolelės ir prieskoniai, įvairios žievelės, šaknys, kakava, riešutai ir kt.
3) cukrus, medus ar kita saldinamoji medžiaga.
Yra du likerio gaminimo būdai:
1) Įvairūs vaisiai, uogos, žolelės ar kita žaliava kelis mėnesius mirkomi distiliatuose (dažniausiai grūdų spirite arba brendyje). Paskui gėrimas filtruojamas, skiedžiamas distiliuotu vandeniu arba pridedama sirupo, medaus ar kitų kokių kitų prieskonių.
2) Žaliava tik savaitę ar kelias valandas mirkoma distiliate (dažniausiai grūdų spirite ar brendyje).
Knygelė visai smagiai nuteikė pasigaminti kažką "savo", pasireikšti ne tik uogienėse ir konservuose
Va vyną esu bandžiusi gaminti, bet likerio niekada - sudomino Visų pirma dėl to, kad kaip ir vyną - galima su skirtingais priedais daryti, o antra - aš labai mėgstu kavą, kavos skonį, kvapą - VISKĄ su kava - todėl ir kavos likerį, ir dar naminį, pasigaminti būtų vau Bet pas mane namuos kol kas yra tik kavos pupelės aparatams skirtos - kaip manot, ar tai gali turėti įtakos? Kitas dalykas - recepte paminėta, kad norint pridėti kažkokį skonio priedą, reikia jį mirkyti distiliate - tai ar čia maltą kavą, ar pupeles, ar jau užplikytą kavą..? Nes su uogom, vaisiais, žievelėm ir žolelėm tai kaip ir aišku, bet su kava man nelabai..
- DaliaRaimonda
- Pranešimai: 2126
- Užsiregistravo: 16 Rgs 2010 19:00
- Miestas: Kaunas
Re: Receptai
Kavos likeriui naudojamos aukščiausios kokybės ką tik sumaltos kavos pupelės. Išverdama stipri moka kava. Padarome karamelizuotą cukrų ir sumaišome jį su kava, įpilame šiek tiek vanilės. Atvėsiname ir sumaišome su užpiltinių degtine arba konjaku ar brendžiu. Receptų yra internete labai daug. Aš žiūrėjau anglų ir prancūzų kalba.