'Angela'

Šiai grupei priskiriamos labai vešlios, krūmu ar plačiai augančios rožės, žydinčios pakartotinai ir netinkančios jokiai kitai modernių rožių grupei.

Moderatorius: Rūta

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Rūta
Pranešimai: 3010
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 08:27
Miestas: Vilnius – Kaunas

'Angela'

Standartinė Rūta » 14 Rgs 2010 19:26

(sin. Angelica, KORday). Išvesta 1984 m. Kordes. Priskiriama floribundinėms ir modernioms krūminėms. Pagal analogiją su ‚Mozart‘ ir ‚Balerina‘ ir šią norisi priskirt modernioms krūminėms. (Gal klystu? Tada pataisykit... :)) Žydi visą vasarą. Nurodomas aukštis 100-150 cm, plotis 100 cm.
5 zona, tėvai: poliantinė 'Yesterday' × arbatinė hibridinė 'Peter Frankenfeld'.

Jau seniau atkreipiau dėmesį, kad žmonėms, kurie lankosi rožių parodose ir rožynuose, 'Angela' palieka labai gilų įspūdį – ryškiai rožiniais žiedais tiesiog apsipylęs krūmas. Pas mus pasodinta 2008 m. pavasarį. Įsigyta, aišku, "Sibirkoje" :D Trys krūmeliai. Susodinau gan tankiai, kad sudarytų tarsi vientisą krūmą, vieną spalvinę dėmę :lol: Pastebėjimai dar tik, galima sakyti, pusės metų, bet tikriausiai vis tiek verta pasidalyti :roll:

Vasaros pradžioje nedavėm žydėti :oops:, kad sustiprėtų krūmas, įsitvirtintų šaknys, užtat rudeniop, su "antra banga" puikiai žydėjo iki pat šalnų. Iš visų pereitą pavasarį pasodintų rožių šios augo sparčiausiai. Išaugina ilgas šakas, kurios pasipuošia iš pradžių smulkiais smailais pumpurėliais, o vėliau prabangia puokšte tuščiavidurių ryškiai rožinės spalvos žiedelių su tamsiais kuokeliais :D Žiedas atrodo elegantiško paprastumo įsikūnijimas, dubenėlio formos. Viduriukas gelsvas. Susiskleidę apvalučiai kaip rausvi bumbulai. Simpatiški ir linksmi, apskritai tai linksma rožė :D :lol: :D Žiedai ilgai nenubyra, spalva praktiškai neblunka. Žydėjimas kaip pirmai metais pasodintai rožei buvo labai gausus.

Kvapo neprisimenu... :( Silpnas buvo. Tai vienas iš minusiukų.... :?

Dėl ligų nebuvo jokių problemų – dėmėtumas pro jas praėjo beveik nė nepastebėjęs, nors šalimais kitos rožės (pvz., 'Gruss an Aachen') sirgo. Miltligė, kuri kitas rožes "kabino", šių taip pat „nepastebėjo“ :lol: Gal turi įtakos, kad lapeliai blizgūs, tarsi odiški, šiaip gražučiai, apvalučiai, kiek karpyti. Tiesa, būtent šios rožės lapeliai labai patiko auslindoms, kurios vis „iškandžiodavo“ taisyklingus puslankius, bet purškimas insekticidais ir nuo šios bėdos gelbėjo. Tai bene vienintelė su šia rože susijusi problemėlė. Šiaip purkšta, kaip ir visos kitos, žiemai apdengta kaip ir kitos maniškės. Tai tokie mano pusės metų pastebėjimai.

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Interneto nuorodos:
http://www.rosebook.ru/form.php?sortID=228
http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=246

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: 'Angela'

Standartinė LoretaA » 24 Lap 2011 19:12

Nelabai patiko man ši rožė, kol nepasodinau du krūmus per gerą pusmetrį vieną nuo kito. Nepatiko, nes ji auginasi gana ilgas šakas su žiedais maždaug nuo trečdalio šakos ir tos šakos išvirsta į visas puses. Kai auga du krūmai vienoje vietoje, to išvirtimo nebelieka - matosi apskritas, pilnai žiedais užpildytas rutulys. Tiesa, rudenį spalva būna spengiančiai ciklameninė - man nelabai |(
PaveikslėlisPaveikslėlis

Virginija
Pranešimai: 1460
Užsiregistravo: 22 Rgs 2010 13:09
Miestas: Vilniaus raj.

Re: 'Angela'

Standartinė Virginija » 24 Lap 2011 19:21

Paveikslėlis

Aleksandra
Pranešimai: 181
Užsiregistravo: 08 Gru 2011 21:24
Miestas: Zarasu rajonas

Re: 'Angela'

Standartinė Aleksandra » 04 Sau 2012 21:06

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
nijea
Pranešimai: 92
Užsiregistravo: 02 Bir 2011 20:38

Re: 'Angela'

Standartinė nijea » 28 Lie 2012 09:05

Rūta rašė: Nurodomas aukštis 100-150 cm, plotis 100 cm.
kas auginat šią rožę jau kelintus metus, gal galit pasakyt kokį aukštį ji pas jus pasiekė? aš irgi tikėjausi iš jos apie pusantro metro, todėl ir pasodinau atitinkamai, dabar kai pas mane antruose metuose tepasiekė apie 80 cm, gaila, kad vešlus, visas žiedais apsipylęs jos krūmas lieka nematomas nuo kiemo pusės ir labai 'niežti nagus' ją sukeisti vietomis su šalia augančia Rhapsody in Blue, kuri žadėta tik apie metrą, pas mane išstybo 1,5 o gal ir aukštesnė - tačiau gaila draskyti, nes akivaizdu, kad dabartine vieta Angela akivaizdžiai yra patenkinta...
Paveikslėlis
o čia bendra mini rožynėlio su Angela nuotrauka (tik iš kitos. nematomiausios pusės - gaila neradau aiškesnės foto iš tos pusės apie kurią rašau), kur aukščiausiai išsikišusios, dar nežydinčios šakos yra Rhapsody in Blue
Paveikslėlis

p.s. surašiau - ir matau, kad gal ne visai į tą temą pataikiau, jei ką perkelkit, atsiprašau :$

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: 'Angela'

Standartinė LoretaA » 01 Rgp 2012 17:51

"Angela" auginu jau senokai, tiesa su "persėdimu". Niekada nepasiekė 1,5 m aukštį, manau, ji iki 1,3 m. Žiemą nušąla, arba aš ją pati patrumpinu, nes nenori susiraityti. Kadangi man nepatinka šluotos šakų galuose, vieną šalia kitos pasodinau du krūmus, jeigu vienas pradeda džiūti, kitas dažniausiai būna gana gyvas - taip ir gyvena vienas kitą palaikydami, su persipinusiomis ir neišvirtusiomis šakomis. Pirmasis žydėjimas gražus, antrasis netempia ir iki vidutinio, nes dažniausiai vienas ar net abu krūmai būna leisgyviai.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
zebenkstiejka
Pranešimai: 124
Užsiregistravo: 16 Rgs 2010 08:17
Miestas: Vilnius-Molėtų raj.
Susisiekti:

Re: 'Angela'

Standartinė zebenkstiejka » 03 Rgp 2012 12:20

Pas mane vienas krūmas, treti metai. Aukštis- maksimum apie metrą, niekada ne daugiau, nes abu pavasarius teko gerai pagenėt. Žiedai man labai patinka, ypač dėl to, kad visai nebijo lietaus, tik ta augimo maniera, kekės žiedų "ant šluotos", visai nepatinka. Pas mane pasodinta pievos gale, ir matosi tik iš tolo, kad kažkas gausiai ir ryškiai žydi :) Taigi, man Angela graži arba labai iš tolo, arba puokštėse, beje, dar pliusas- puokštėse žiedai ilgai laikosi. Turbūt tikrai būtų gražiau susodinti šios rožės kelis krūmus, nuotrauka labai graži :) Pas mane susodinta drauge su Raubritter ir Lavender dream. Man šios rožės turi kažką bendro, ir kartu, visos skirtingos.
Aš nuskinsiu rožių kvietkų
inlaisiu dūnojun
plauk rožele raudonoji
in mano šalelę

Vartotojo avataras
Platelių rožė
Pranešimai: 332
Užsiregistravo: 04 Lie 2012 20:45
Miestas: Plateliai

Re: 'Angela'

Standartinė Platelių rožė » 03 Rgp 2012 18:57

Angela mūsų pirmoji rožė, pirkta maximoje kaip vijoklinė. Pirmus du metus augo po terasa ir vis laukėm kada gi pradės lipti ir pasieks stogą :D , nes taip vaizdavo nuotrauka ant pakuotės. Dabar auga savo vietoj kupliu krūmeliu ir traukia visų dėmesį gausiu žydėjimu, ryškiais žiedais. Dabar be žiedynų yra apie metrą aukščio. Turim prisipažinti :$ šią rožę pirkom dėl gražaus pavadinimo.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
nijea
Pranešimai: 92
Užsiregistravo: 02 Bir 2011 20:38

Re: 'Angela'

Standartinė nijea » 03 Rgp 2012 21:31

ačiū visoms, kad pasidalinot patirtimi apie savo Angelas (flower) , kurios be galo gražios pas jus. Supratau, kad vargu ar ji kada peraugs Rapsodiją, o ir krūmelis jos labiau tinkamas pirmam planui - visas nuo apačios iki viršaus apsipylęs žiedais ir tos žiedų 'šluotos' bent jau kol kas pas mane neišsiskiria ypatingai, o sudaro vientisą žiedyną, ne taip kaip Rapsodija žydi tik šakų viršūnėse. Dabar jau beveik tikra, kad teks pasiryžti persodinimams, nors ir labai bijau, nes tai mano pirmas toks žingsnis (neskaitant poros tų kurias teko gelbėt) - prieš ateidama į šį forumą buvau šventai įsitikinus, kad rožės nepersodinamos (no) .
O Angelą ir aš pirkau labai spontaniškai ir daugiau paskatinta jos vardo, nes į tą vietą (tuo metu tebuvo švelniai žydri delfniai) buvo planuota kita švelniai rožinė rožė, kurią SR išbraukė iš savo katalogo - darant užsakymą teko skubiai į jos vietą pasirinkti kitą ...

Vartotojo avataras
opera
Pranešimai: 125
Užsiregistravo: 15 Rgs 2010 07:27
Miestas: Molėtų raj.

Re: 'Angela'

Standartinė opera » 26 Spa 2012 10:46

Kaip šiemet, ar pas jus Angela sirgo? Maniškė antroje vasaros pusėje buvo be lapų.

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: 'Angela'

Standartinė LoretaA » 26 Spa 2012 10:58

Nežiūrint, kad visos (beveik, išskyrus prancūzines) rožės pas mane šiemet labai sirgo, "Angela" turi nemažiau kaip 60 procentų lapų.

Paukštukas
Pranešimai: 600
Užsiregistravo: 23 Sau 2011 19:19
Miestas: Vilnius

Re: 'Angela'

Standartinė Paukštukas » 26 Spa 2012 12:40

Mano Angelos antra vasara sveikos, iki pat šalčių lapuotos, kaip vasarą, dar tebeturi keli žiedus.
Auga labai vėjų prapučiamoj vietoj, atokiau nuo kitų rožių, gal gerai išsiventiliuoja?
Labai gera rožė (like)

Paukštukas
Pranešimai: 600
Užsiregistravo: 23 Sau 2011 19:19
Miestas: Vilnius

Re: 'Angela'

Standartinė Paukštukas » 17 Sau 2014 21:18

Temoje apie rožių dengimą žiemai šio forumo dalyvė Rudenėlis parašė, kad jos "Angela" pasiekė 1,8 m aukštį ir ji dar sugebėjo ją prilenkti :? , uždengė. Labai norėčiau sulaukti Rudenėlio pastebėjimų 2014 pavasarį ir vasarą apie šią rožę, kaip sekėsi išsaugoti tokią milžinę ir kas iš to išėjo.
Mano pirmajai "Angelai" jau trečia žiema, 2014 pavasaris bus ketvirtas. Šalia jos 2012 m. rudenį pasodinau dar dvi. Taigi, dabar auga kaip vienas platus, vešlus krūmas, užima apie 1 kv.m. plotą. Daug kas rašo, kad žydi su pertraukomis. Manosiosios žydi nuolat. Žinoma, išsiskiria gausumu du-trys žydėjimai, bet be žiedų nebūna. Kvapas labai silpnas, negaliu tvirtinti, jog visai nekvepia. Sveikas krūmas, pasirodo keletas dėmėtų lapų (ir nebūtinai vasaros pabaigoje), juos stengiuosi laiku išskinti, toliau liga neplinta. Pumpurų kotelius mėgsta amarai. Cheminių apsaugos priemonių, išskyrus ūkišką muilą ir vario preparatus rudenį ar pavasarį, nenaudoju. Pavieniai žiedai laikosi kelias dienas, tačiau visas žiedynas - ilgai. Žiedai atsparūs lietui. Auginu saulėtoje ir vėjo prapučiamoje vietoje. Kepinant saulei žiedai blyškesni. Rudenį žydi ypač ilgai ir sodriai, prieš bandant lenkti nukerpu žiedynus į vazą. Apibūdinimas "bandant lenkti" man tinka labiausiai, nes labai smarkiai prilenkti nepavyksta, lūžta šakos. Visuomet stovi nežemas, kiek virš kelių aukščio, šiltnamukas. Ant krūmų lengvai uždengiu vieną ar du sluoksnius 30 storio agrodangos, karkasą užtempiu storesne danga, ant viršaus - plėvelė. Peržiemoja puikiai, įsivaizduoju kokį dydį pasiektų, jei pavyktų išvengti šakų lūžimų rudenį... Per vasarą krūmo aukštis būna 80 cm- 1 m. Didžiausias galvosūkis pirmais metais būdavo, kiek nukirpti peržydėjus žiedynui. Dabar be skrupulų kerpu apie 40 cm ar dar daugiau, iki aiškiai matomos žiedyno pabaigos, tikro lapo ir išorinio pumpuro. Kitu atveju pastebėjau, kad augina daug smulkių šakelių ir smulkėja žiedynai. Labai gerai reaguoja į tokį genėjimą, krūmas gražiai tankėja, žydi nuo apačios iki viršaus.
Gaila, kad neužfiksavau šios rožės grožio piko metu. Įdedu nuotraukas, darytas 2013 m. rugsėjo mėnesio pradžioje. Nuotraukose krūmo apačia, mat jos "apkirptos" dėl pašalinių objektų :) Toje, kur triušis, matosi sukrauti žiedyno pumpurai, nužydėjus maždaug tiek ir nukerpu, kiek daugiau, nei žiedynas.
Paveikslėlis Paveikslėlis

Rudenelis
Pranešimai: 687
Užsiregistravo: 20 Rgp 2013 20:13
Miestas: Utena

Re: 'Angela'

Standartinė Rudenelis » 18 Sau 2014 18:18

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Čia mano "Angela".
Jos pirmasis žydėjimas šiemet. Antrasis nusikėlė rudenin, šiemet mano augalus labai kamavo voratinklinė erkė, bet šioji šakas išleido labai ilgas. Mano ūgis 1,7m, tai ištiesus stiebą į viršūnę žiūrėt turėjau iš apačios. Lenkiau vien dėl įdomumo, labai sunkiai, o šakos greičiau jau skilo nuo pagrindinio stiebo, negu lūžo, aplūžinėjo plonesnės šakelės, bet kiek liko, jei nesušals, bus dar perdaug. Tie ilgieji stiebai ne iš pažemės, bet kažkur 2-3 sprindžių aukštyje.

Rudenelis
Pranešimai: 687
Užsiregistravo: 20 Rgp 2013 20:13
Miestas: Utena

Re: 'Angela'

Standartinė Rudenelis » 14 Rgp 2014 08:34

Paukštukui žadėjau parašyti apie Angelą šiemet: peržiemojo gerai, buvo kelios padžiūvusios šakos . Tas ilgąsias kelias šakas palikau nenukirpusi, tiesiog sulenkiau lanku ir prikabinau, kad nesiplaikstytų. Vėliau dar turėjau trumpinti dėl degligės, tai gražių liko tik pora.
Paveikslėlis Paveikslėlis
Šiais metais žydėjo labai dideliais žiedais.
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Atlaikė ilgalaikį lietų be priekaištų.
Paveikslėlis Paveikslėlis
Čia nuotraukos telefonu, spalvos ne visai atitinka , bet labai įdomi forma.
Paveikslėlis Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Regina
Pranešimai: 4280
Užsiregistravo: 14 Rgs 2010 19:43
Miestas: Vilnius/Dubingiai

Re: 'Angela'

Standartinė Regina » 14 Rgp 2014 08:45

Įspūdinga gražuolė <3 <3 <3

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: 'Angela'

Standartinė LoretaA » 14 Rgp 2014 10:03

Tos nuotraukos kur telefonu atrodo, kad ne Angela o Raubritter <3 <3 <3

Paukštukas
Pranešimai: 600
Užsiregistravo: 23 Sau 2011 19:19
Miestas: Vilnius

Re: 'Angela'

Standartinė Paukštukas » 14 Rgp 2014 14:58

Nuostabi Rudenėlio Angela <3 Manosios dabar tesiekia apie 80 cm su žiedynais, žydi kelios šakos ir yra dar pumpurų. Vienintelės sode - visiškai sveikos (like)

Rudenelis
Pranešimai: 687
Užsiregistravo: 20 Rgp 2013 20:13
Miestas: Utena

Re: 'Angela'

Standartinė Rudenelis » 14 Rgp 2014 20:42

Ačiū. Kaip gražiai mirga širdelės Jūsų sakiniuose :) .O Angela iš tiesų pas mane atkeliavo, kai prie Raubritter pasirodė užrašas "parduota". Taip svaigau dėl jo, tai išsirinkau kažką, kaip tada atrodė, nors kruopelyte panašaus. Iš tiesų tik čia tas panašumas ir yra, kai ji glaudžiasi, slepiasi pavargusi nuo užsitęsusio lietaus, suka žiedus į kamuoliuką. Turiu ir Raubritter :D .
Šiuo metu ir pas mane žydi, nesiilsėjo, o žiedynai kaip žvakės ant tų sulenktų šakų, šiandien tik linguoja nuo vėjo... Ant kitų šakelių prikrauta daug pumpurų, o "meškerių" kaip pernai nematyt. Gal persigando, kad vėl nesuraityčiau :D .

Rudenelis
Pranešimai: 687
Užsiregistravo: 20 Rgp 2013 20:13
Miestas: Utena

Re: 'Angela'

Standartinė Rudenelis » 14 Rgp 2014 21:03

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: 'Angela'

Standartinė LoretaA » 02 Sau 2016 06:46

Žydėjimo metu kiekvienas atkreipia į ją dėmesį.
Paveikslėlis

Rudenelis
Pranešimai: 687
Užsiregistravo: 20 Rgp 2013 20:13
Miestas: Utena

Re: 'Angela'

Standartinė Rudenelis » 03 Sau 2016 11:31

Kaip gi neatkreipsi dėmesio, kupetos žiedelių! Man labai gražūs jos pavieniai žiedai.

Skelbti atsakymą

Grįžti į