Receptai
Re: Receptai
Nuostabūs šeimininkių statiniai tačiau skaniai pasijuokiau iš mamavietės tokio liūdno parašymo net įsivaizduoju: sėdi du Naujametiniai drakonai ir kramsnoja namo sienas, ir abu nesupranta, kodėl namo langai išsilydė. Liuks nuotaiką pakėlė
Re: Receptai
Mamaviete, o ar tie langai išsilydė po kurio laiko, nors buvo išėjęs „stiklas“, ar išvis nesusidarė „stiklas“?
Re: Receptai
stiklas pasidare tikrai labai grazus, tik tiek kad skirtingu spalvu baombonkes dejau, o visi vienodi gavosi bet , zinokit, kaip skaniai dabar tie ruosiniai valgosi- sausainis karameleje noredamas taip nenuglaistysi, kaip tie stiklai isvarvejo
Re: Receptai
Norėjau pabandyti pasigaminti rožių žiedlapių džemą. Gavosi sirupas , mat pektino ar tirštiklio, pasirodo, reikia. Na, žinoma, džemus gamindavau iš raudonųjų serbentų, tai ten kaip ir suprantamai aišku, jog rūpintis pektinu atskirai nereikia, o čia... Maniau apsieisiu be jo pridrėbusi želatinos
Galiu tik pasidžiaugti, kad rezultatas vistiek labai nustebino. Nesitikėjau tokio aromato; nesitikėjau, kad žiedlapiai neištiš, o juos bus galima dar ir pakramsnoti; nesitikėjau, kad jie taip gražiai pasiskleis po visą tūrį, o ne iškils į paviršių; nemaniau, kad įgaus medaus skonį ir tokią gražią spalvą
Eksperimentuosiu toliau Originalūs Pušaitės receptai. Turiu tokį fainą iš Vokietijos maželiuką indeliuką su medumi ir rožių žiedlapiais. Tik nežinia ar negadina pačio medaus (iki šiol taip ir neparagavau), bet idėja graži.
Gal kas galėtumėte pasidalinti su kuo ar prie ko vartojate rožių džemą, sirupą? Atradau, kad labai tinka su šokoladiniais ledais, o dar? Nesinori ištuštinti užpylus vandeniu
Galiu tik pasidžiaugti, kad rezultatas vistiek labai nustebino. Nesitikėjau tokio aromato; nesitikėjau, kad žiedlapiai neištiš, o juos bus galima dar ir pakramsnoti; nesitikėjau, kad jie taip gražiai pasiskleis po visą tūrį, o ne iškils į paviršių; nemaniau, kad įgaus medaus skonį ir tokią gražią spalvą
Eksperimentuosiu toliau Originalūs Pušaitės receptai. Turiu tokį fainą iš Vokietijos maželiuką indeliuką su medumi ir rožių žiedlapiais. Tik nežinia ar negadina pačio medaus (iki šiol taip ir neparagavau), bet idėja graži.
Gal kas galėtumėte pasidalinti su kuo ar prie ko vartojate rožių džemą, sirupą? Atradau, kad labai tinka su šokoladiniais ledais, o dar? Nesinori ištuštinti užpylus vandeniu
http://sodoziedai.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Receptai
Rožių džemas-sirupas man idealiausia su bet kokiu sūriu, tiek baltu varškės, tiek su pelėsiniu (su pastaruoju ypač skanu ), tik fermentinis, mano galva, netinka
Re: Receptai
Aha, su kaimiška varške ragavau. Labai skoniai tinka. Ale norisi ko nors subtilesnio, paragausiu, kaip sakai, su pelėsiniu, kurį taip mėgstu
http://sodoziedai.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Receptai
Pelėsinis sūris, kriaušė, rožių uogienė
Re: Receptai
Man skaniau pelėsinis sūris su kriauše be uogienės, kad ir kokia ta uogienė skani, bet negaliu pakęsti rožių kvapo maiste Užmūšit,žinau
Re: Receptai
Aš irgi nekenčiu rožių kvapo maiste Tiesą sakant, rožių kvapas man patinka išskirtinai tik rožėse
Bet, kaip bebūtų keista, rožių uogienėje rožių kvapas visai nejuntamas. Pati nustebau, kad uogienė su sūriu man patiko
Bet, kaip bebūtų keista, rožių uogienėje rožių kvapas visai nejuntamas. Pati nustebau, kad uogienė su sūriu man patiko
Re: Receptai
Tada be reikalo taip kategoriškai išrėžiau,aš uogienės net neragavus
Re: Receptai
kaip keista - antrus metus verdu rožių uogienę - rožių kvapas visada gan stiprus pas maneRegina rašė:Bet, kaip bebūtų keista, rožių uogienėje rožių kvapas visai nejuntamas.
Re: Receptai
Tiesą sakant, pelėsinis sūris be uogienės visgi skaniauRegina rašė:Aš irgi nekenčiu rožių kvapo maiste Tiesą sakant, rožių kvapas man patinka išskirtinai tik rožėse
Bet, kaip bebūtų keista, rožių uogienėje rožių kvapas visai nejuntamas. Pati nustebau, kad uogienė su sūriu man patiko
-
- Pranešimai: 2245
- Užsiregistravo: 07 Sau 2012 14:58
- Miestas: Daugailių sen. Utenos r.--JK
- Susisiekti:
Re: Receptai
Gal kur nors ką nors ir apie tai ir rašėte, bet nemačiau ir noriu paklausti - uogienėms ar rožių aromatiniam mišiniui skinti reikia pačius gražiausius žydinčius žiedus? Juk peržydėję greičiausiai netinka?
Loreta Gema Photography - https://www.loretagemaphotography.com/
Fotogalerijos e-parduotuvė - https://www.loretagemaphotography.com/f ... phicprints
Fotogalerijos e-parduotuvė - https://www.loretagemaphotography.com/f ... phicprints
Re: Receptai
Vizualiai jie gali būti ir ne patys gražiausi , bet tikrai šviežiausi, neblogai jeigu ir kvapnūs.
Re: Receptai
aš renku tik pačių kvapniausių rožių žiedus, tokius bebyrančius (tik jei jau nubyrėjo, tai nuo žemės nerenku), o jei matau, kad ma žiedlapių kažkiek trūksta, tai nuraškau ir dar nebyrančius
Geltonų, baltų nerenku, noriu, kad spalva būtų tamsiai rožinė.
Geltonų, baltų nerenku, noriu, kad spalva būtų tamsiai rožinė.
Re: Receptai
Na ir pavarai, Jūrate, ir pasigroži, ir uogienę beveik iš atliekų išverdi
Re: Receptai
Truputi išduosiu paslapčių Renkant aromatiniams mišiniams rožių žiedlapius visgi pageidautina rinkti anksti ryte ir šviežius gražius žiedlapius taip geriau išsilaiko aromatai, bet galima kaip ir Jūratė sako rinkti jau bebaigian žydėti bet didelio aromato nesitikėkit, ir džiustantys žiedlapiai aromatą einant laikui praranda, tokiu atvėju žiemos metu naudojam rožių aliejų atgaivinti rožių kvapą, dar vien iš rožių žiedlapiu nėra gražus mišinys labai gražu kai yra rožių pumpurai nedideli, tam naudojami džiovinimui minetiūrinių rožių pumpurai arba poliantinių, ir jau į kvapą nepaisoma.Gema rašė:Gal kur nors ką nors ir apie tai ir rašėte, bet nemačiau ir noriu paklausti - uogienėms ar rožių aromatiniam mišiniui skinti reikia pačius gražiausius žydinčius žiedus? Juk peržydėję greičiausiai netinka?
Dėl rožių džiovinimo kokios spalvos išlieka gražios tai visos raudonos ir atspalviai, iš baltų gražiai džiūsta Leda, iš geltonų 'Golden Celebration'
Sekmės kūryboje
Re: Receptai
ne tik uogienęLoretaA rašė:Na ir pavarai, Jūrate, ir pasigroži, ir uogienę beveik iš atliekų išverdi
Re: Receptai
O ar yra specialus kažkoks žiedlapių džiovinimo būdas, kad galėtum arbatą užsiplikyti? Gal visai vertėtų pabandyti
Paragavau uogienę su pelėsiniu sūriu - nepatiko. Labiau norisi saldaus -rūgštaus derinio. Arba pas mane šiuo metu skonio receptoriai pagedę
Paragavau uogienę su pelėsiniu sūriu - nepatiko. Labiau norisi saldaus -rūgštaus derinio. Arba pas mane šiuo metu skonio receptoriai pagedę
http://sodoziedai.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Receptai
Čia kaip sako rusai „na vkus i cvet tovariščei net“ . Man taip pat rožių sirupas su žiedlapiais nepatiko... be , jaučiu ir uogienė nepatiktų, nes nepatiko rožių žiedų kvapas skonyje
Re: Receptai
Siūlau pabandyti iš erškėčio (Rosa rugosa) lapų (ne žiedlapių) užsiplikyti arbatos. Labai skani, salsvo skonio su lengvu rožių aromatu arbata . Aš net žiemai lapų prisiskyniau ir išsidžiovinau.
-
- Pranešimai: 2245
- Užsiregistravo: 07 Sau 2012 14:58
- Miestas: Daugailių sen. Utenos r.--JK
- Susisiekti:
Re: Receptai
Tai gal paprasčiuasiai tamsioj gerai prapučiamoj vietoj. Naujame Rasų nr rašo, kaip žoleles džiovina, net ventiliatoirų įjungia, kad prapūstų.RožėDD rašė:O ar yra specialus kažkoks žiedlapių džiovinimo būdas, kad galėtum arbatą užsiplikyti? Gal visai vertėtų pabandyti
Gaila, per vėlu erškėčių lapus rinkti, nebe labai kas iš jų likę.
Loreta Gema Photography - https://www.loretagemaphotography.com/
Fotogalerijos e-parduotuvė - https://www.loretagemaphotography.com/f ... phicprints
Fotogalerijos e-parduotuvė - https://www.loretagemaphotography.com/f ... phicprints
Re: Receptai
Gi įdomumo dėlei nubėgau, tuoj pat užsiplikiau išdžiovintus rožių žiedlapius.
Rezultatas. Ištrauka maždaug iš 20 vnt. žiedlapių standartiniame arbatos puodelyje gavosi labai tamsiai rudos spalvos (tarsi būtų juodoji arbata), tačiau nei skonio, nei kvapo nerasta. Saldinau liepžiedžių medumi. Bet gi gaila išmesti tokį kiekį (pilna kažkokio alkoholinio gėrimo cilindro formos dėželė), tad bandysiu maišyti su kitomis arbatomis, bent jau galėsiu pakramsnoti plūduriuojančius žiedlapius.
Išvada. Labiau apsimoka gaminti rožių uogienę.
Rezultatas. Ištrauka maždaug iš 20 vnt. žiedlapių standartiniame arbatos puodelyje gavosi labai tamsiai rudos spalvos (tarsi būtų juodoji arbata), tačiau nei skonio, nei kvapo nerasta. Saldinau liepžiedžių medumi. Bet gi gaila išmesti tokį kiekį (pilna kažkokio alkoholinio gėrimo cilindro formos dėželė), tad bandysiu maišyti su kitomis arbatomis, bent jau galėsiu pakramsnoti plūduriuojančius žiedlapius.
Išvada. Labiau apsimoka gaminti rožių uogienę.
http://sodoziedai.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Receptai
http://www.countrysideliving.net/ART_Ro ... Sep07.html" onclick="window.open(this.href);return false;