Receptai

Šnekam, plepam, diskutuojam įvairiom temom.
Timka

Re: Receptai

Standartinė Timka » 04 Sau 2012 14:48

Nuostabūs šeimininkių statiniai <3 (like) tačiau skaniai pasijuokiau iš mamavietės tokio liūdno parašymo :D net įsivaizduoju: sėdi du Naujametiniai drakonai ir kramsnoja namo sienas, ir abu nesupranta, kodėl namo langai išsilydė. |( Liuks nuotaiką pakėlė

Vartotojo avataras
Rūta
Pranešimai: 3010
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 08:27
Miestas: Vilnius – Kaunas

Re: Receptai

Standartinė Rūta » 04 Sau 2012 19:16

Mamaviete, o ar tie langai išsilydė po kurio laiko, nors buvo išėjęs „stiklas“, ar išvis nesusidarė „stiklas“? :)

mamaviete
Pranešimai: 258
Užsiregistravo: 08 Lap 2010 14:17

Re: Receptai

Standartinė mamaviete » 04 Sau 2012 21:08

stiklas pasidare tikrai labai grazus, tik tiek kad skirtingu spalvu baombonkes dejau, o visi vienodi gavosi :) bet , zinokit, kaip skaniai dabar tie ruosiniai valgosi- sausainis karameleje :D noredamas taip nenuglaistysi, kaip tie stiklai isvarvejo :D

mamaviete
Pranešimai: 258
Užsiregistravo: 08 Lap 2010 14:17

Re: Receptai

Standartinė mamaviete » 04 Sau 2012 21:23

imetu foto- to , kas liko :) Paveikslėlis

Vartotojo avataras
RožėDD
Pranešimai: 662
Užsiregistravo: 03 Geg 2011 07:36
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Re: Receptai

Standartinė RožėDD » 07 Lie 2012 17:44

Norėjau pabandyti pasigaminti rožių žiedlapių džemą. Gavosi sirupas :D , mat pektino ar tirštiklio, pasirodo, reikia. Na, žinoma, džemus gamindavau iš raudonųjų serbentų, tai ten kaip ir suprantamai aišku, jog rūpintis pektinu atskirai nereikia, o čia... :P Maniau apsieisiu be jo pridrėbusi želatinos (xixi)

Galiu tik pasidžiaugti, kad rezultatas vistiek labai nustebino. Nesitikėjau tokio aromato; nesitikėjau, kad žiedlapiai neištiš, o juos bus galima dar ir pakramsnoti; nesitikėjau, kad jie taip gražiai pasiskleis po visą tūrį, o ne iškils į paviršių; nemaniau, kad įgaus medaus skonį <3 ir tokią gražią spalvą (sun)
Eksperimentuosiu toliau (bravo) Originalūs Pušaitės receptai. Turiu tokį fainą iš Vokietijos maželiuką indeliuką su medumi ir rožių žiedlapiais. Tik nežinia ar negadina pačio medaus (iki šiol taip ir neparagavau), bet idėja graži.

Gal kas galėtumėte pasidalinti su kuo ar prie ko vartojate rožių džemą, sirupą? Atradau, kad labai tinka su šokoladiniais ledais, o dar? Nesinori ištuštinti užpylus vandeniu :)
http://sodoziedai.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Vartotojo avataras
Jūratė
Pranešimai: 4020
Užsiregistravo: 11 Rgs 2010 20:07
Miestas: Vilniaus raj.

Re: Receptai

Standartinė Jūratė » 08 Lie 2012 08:00

Rožių džemas-sirupas man idealiausia su bet kokiu sūriu, tiek baltu varškės, tiek su pelėsiniu (su pastaruoju ypač skanu ;) ), tik fermentinis, mano galva, netinka :)

Vartotojo avataras
RožėDD
Pranešimai: 662
Užsiregistravo: 03 Geg 2011 07:36
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Re: Receptai

Standartinė RožėDD » 08 Lie 2012 08:53

Aha, su kaimiška varške ragavau. Labai skoniai tinka. Ale norisi ko nors subtilesnio, paragausiu, kaip sakai, su pelėsiniu, kurį taip mėgstu (coffe)
http://sodoziedai.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Vartotojo avataras
Nijola
Pranešimai: 1268
Užsiregistravo: 11 Bal 2012 13:21

Re: Receptai

Standartinė Nijola » 09 Lie 2012 08:05

Pelėsinis sūris, kriaušė, rožių uogienė :)

Rita
Pranešimai: 754
Užsiregistravo: 29 Gru 2010 12:17
Miestas: Kaunas

Re: Receptai

Standartinė Rita » 09 Lie 2012 08:14

Man skaniau pelėsinis sūris su kriauše be uogienės, kad ir kokia ta uogienė skani, bet negaliu pakęsti rožių kvapo maiste |( Užmūšit,žinau :)

Vartotojo avataras
Regina
Pranešimai: 4280
Užsiregistravo: 14 Rgs 2010 19:43
Miestas: Vilnius/Dubingiai

Re: Receptai

Standartinė Regina » 09 Lie 2012 08:22

Aš irgi nekenčiu rožių kvapo maiste (no) Tiesą sakant, rožių kvapas man patinka išskirtinai tik rožėse <3
Bet, kaip bebūtų keista, rožių uogienėje rožių kvapas visai nejuntamas. Pati nustebau, kad uogienė su sūriu man patiko

Rita
Pranešimai: 754
Užsiregistravo: 29 Gru 2010 12:17
Miestas: Kaunas

Re: Receptai

Standartinė Rita » 09 Lie 2012 08:26

Tada be reikalo taip kategoriškai išrėžiau,aš uogienės net neragavus :D

Vartotojo avataras
Jūratė
Pranešimai: 4020
Užsiregistravo: 11 Rgs 2010 20:07
Miestas: Vilniaus raj.

Re: Receptai

Standartinė Jūratė » 09 Lie 2012 08:29

Regina rašė:Bet, kaip bebūtų keista, rožių uogienėje rožių kvapas visai nejuntamas.
:? kaip keista - antrus metus verdu rožių uogienę - rožių kvapas visada gan stiprus pas mane ;)

Virginija
Pranešimai: 1460
Užsiregistravo: 22 Rgs 2010 13:09
Miestas: Vilniaus raj.

Re: Receptai

Standartinė Virginija » 09 Lie 2012 08:57

Regina rašė:Aš irgi nekenčiu rožių kvapo maiste (no) Tiesą sakant, rožių kvapas man patinka išskirtinai tik rožėse <3
Bet, kaip bebūtų keista, rožių uogienėje rožių kvapas visai nejuntamas. Pati nustebau, kad uogienė su sūriu man patiko
Tiesą sakant, pelėsinis sūris be uogienės visgi skaniau :D

Gema
Pranešimai: 2245
Užsiregistravo: 07 Sau 2012 14:58
Miestas: Daugailių sen. Utenos r.--JK
Susisiekti:

Re: Receptai

Standartinė Gema » 09 Lie 2012 11:30

Gal kur nors ką nors ir apie tai ir rašėte, bet nemačiau ir noriu paklausti - uogienėms ar rožių aromatiniam mišiniui skinti reikia pačius gražiausius žydinčius žiedus? Juk peržydėję greičiausiai netinka?

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: Receptai

Standartinė LoretaA » 09 Lie 2012 11:44

Vizualiai jie gali būti ir ne patys gražiausi :) , bet tikrai šviežiausi, neblogai jeigu ir kvapnūs.

Vartotojo avataras
Jūratė
Pranešimai: 4020
Užsiregistravo: 11 Rgs 2010 20:07
Miestas: Vilniaus raj.

Re: Receptai

Standartinė Jūratė » 09 Lie 2012 11:51

aš renku tik pačių kvapniausių rožių žiedus, tokius bebyrančius (tik jei jau nubyrėjo, tai nuo žemės nerenku), o jei matau, kad ma žiedlapių kažkiek trūksta, tai nuraškau ir dar nebyrančius :D
Geltonų, baltų nerenku, noriu, kad spalva būtų tamsiai rožinė.

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: Receptai

Standartinė LoretaA » 09 Lie 2012 12:10

Na ir pavarai, Jūrate, ir pasigroži, ir uogienę beveik iš atliekų išverdi :D

Vartotojo avataras
Nijola
Pranešimai: 1268
Užsiregistravo: 11 Bal 2012 13:21

Re: Receptai

Standartinė Nijola » 09 Lie 2012 12:19

Gema rašė:Gal kur nors ką nors ir apie tai ir rašėte, bet nemačiau ir noriu paklausti - uogienėms ar rožių aromatiniam mišiniui skinti reikia pačius gražiausius žydinčius žiedus? Juk peržydėję greičiausiai netinka?
Truputi išduosiu paslapčių :D Renkant aromatiniams mišiniams rožių žiedlapius visgi pageidautina rinkti anksti ryte ir šviežius gražius žiedlapius taip geriau išsilaiko aromatai, bet galima kaip ir Jūratė sako rinkti jau bebaigian žydėti bet didelio aromato nesitikėkit, ir džiustantys žiedlapiai aromatą einant laikui praranda, tokiu atvėju žiemos metu naudojam rožių aliejų atgaivinti rožių kvapą, dar vien iš rožių žiedlapiu nėra gražus mišinys labai gražu kai yra rožių pumpurai nedideli, tam naudojami džiovinimui minetiūrinių rožių pumpurai arba poliantinių, ir jau į kvapą nepaisoma.
Dėl rožių džiovinimo kokios spalvos išlieka gražios tai visos raudonos ir atspalviai, iš baltų gražiai džiūsta Leda, iš geltonų 'Golden Celebration'
Sekmės kūryboje (makeup)

Vartotojo avataras
Jūratė
Pranešimai: 4020
Užsiregistravo: 11 Rgs 2010 20:07
Miestas: Vilniaus raj.

Re: Receptai

Standartinė Jūratė » 09 Lie 2012 13:33

LoretaA rašė:Na ir pavarai, Jūrate, ir pasigroži, ir uogienę beveik iš atliekų išverdi :D
ne tik uogienę ;) ;) :D

Vartotojo avataras
RožėDD
Pranešimai: 662
Užsiregistravo: 03 Geg 2011 07:36
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Re: Receptai

Standartinė RožėDD » 09 Lie 2012 21:33

O ar yra specialus kažkoks žiedlapių džiovinimo būdas, kad galėtum arbatą užsiplikyti? Gal visai vertėtų pabandyti |(

Paragavau uogienę su pelėsiniu sūriu - nepatiko. Labiau norisi saldaus -rūgštaus derinio. Arba pas mane šiuo metu skonio receptoriai pagedę (:|
http://sodoziedai.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Vartotojo avataras
Pavasaris
Pranešimai: 161
Užsiregistravo: 05 Rgs 2011 11:53
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Re: Receptai

Standartinė Pavasaris » 10 Lie 2012 10:53

Čia kaip sako rusai „na vkus i cvet tovariščei net“ . Man taip pat rožių sirupas su žiedlapiais nepatiko... be :P , jaučiu ir uogienė nepatiktų, nes nepatiko rožių žiedų kvapas skonyje :D

Pušaitė
Pranešimai: 54
Užsiregistravo: 07 Bal 2011 09:50
Miestas: Vilnius

Re: Receptai

Standartinė Pušaitė » 20 Rgp 2012 15:20

Siūlau pabandyti iš erškėčio (Rosa rugosa) lapų (ne žiedlapių) užsiplikyti arbatos. Labai skani, salsvo skonio su lengvu rožių aromatu arbata :D . Aš net žiemai lapų prisiskyniau ir išsidžiovinau.

Gema
Pranešimai: 2245
Užsiregistravo: 07 Sau 2012 14:58
Miestas: Daugailių sen. Utenos r.--JK
Susisiekti:

Re: Receptai

Standartinė Gema » 20 Rgp 2012 16:36

RožėDD rašė:O ar yra specialus kažkoks žiedlapių džiovinimo būdas, kad galėtum arbatą užsiplikyti? Gal visai vertėtų pabandyti
Tai gal paprasčiuasiai tamsioj gerai prapučiamoj vietoj. Naujame Rasų nr rašo, kaip žoleles džiovina, net ventiliatoirų įjungia, kad prapūstų.

Gaila, per vėlu erškėčių lapus rinkti, nebe labai kas iš jų likę.

Vartotojo avataras
RožėDD
Pranešimai: 662
Užsiregistravo: 03 Geg 2011 07:36
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Re: Receptai

Standartinė RožėDD » 20 Rgp 2012 17:30

Gi įdomumo dėlei nubėgau, tuoj pat užsiplikiau išdžiovintus rožių žiedlapius.
Rezultatas. Ištrauka maždaug iš 20 vnt. žiedlapių standartiniame arbatos puodelyje gavosi labai tamsiai rudos spalvos (tarsi būtų juodoji arbata), tačiau nei skonio, nei kvapo nerasta. Saldinau liepžiedžių medumi. Bet gi gaila išmesti tokį kiekį (pilna kažkokio alkoholinio gėrimo cilindro formos dėželė), tad bandysiu maišyti su kitomis arbatomis, bent jau galėsiu pakramsnoti plūduriuojančius žiedlapius.
Išvada. Labiau apsimoka gaminti rožių uogienę.
http://sodoziedai.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Tadas
Pranešimai: 692
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 20:11
Miestas: Utena

Re: Receptai

Standartinė Tadas » 18 Rgs 2012 19:46

http://www.countrysideliving.net/ART_Ro ... Sep07.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Skelbti atsakymą

Grįžti į