Norėjau pabandyti pasigaminti rožių žiedlapių džemą. Gavosi sirupas

, mat pektino ar tirštiklio, pasirodo, reikia. Na, žinoma, džemus gamindavau iš raudonųjų serbentų, tai ten kaip ir suprantamai aišku, jog rūpintis pektinu atskirai nereikia, o čia...

Maniau apsieisiu be jo pridrėbusi želatinos
Galiu tik pasidžiaugti, kad rezultatas vistiek labai nustebino. Nesitikėjau tokio aromato; nesitikėjau, kad žiedlapiai neištiš, o juos bus galima dar ir pakramsnoti; nesitikėjau, kad jie taip gražiai pasiskleis po visą tūrį, o ne iškils į paviršių; nemaniau, kad įgaus medaus skonį

ir tokią gražią spalvą

Eksperimentuosiu toliau

Originalūs Pušaitės receptai. Turiu tokį fainą iš Vokietijos maželiuką indeliuką su medumi ir rožių žiedlapiais. Tik nežinia ar negadina pačio medaus (iki šiol taip ir neparagavau), bet idėja graži.
Gal kas galėtumėte pasidalinti su kuo ar prie ko vartojate rožių džemą, sirupą? Atradau, kad labai tinka su šokoladiniais ledais, o dar? Nesinori ištuštinti užpylus vandeniu
