'Maiden's Blush', Small

Paprastojo erškėčio (R. canina) ir damaskinės rožės (R. damascena) hibridai.

Moderatorius: LoretaA

Skelbti atsakymą
Nijola

'Maiden's Blush', Small

Standartinė Nijola » 14 Rgs 2010 11:35

Alba arba baltažiedės rožės vienos iš seniausių sodo rožių, kurias augino graikų ir romenų laikais. Ankstyvoji jų forma manoma yra iš laukinių rožių hibridų galbūt R. canina x R. damascena, ar R. corymbifera x R. gallica, ar...? tikslių duomenų nėra.
Tai elegantiškos aukštos, žiedai balti arba su lengvu paraudimu neapsakomai maloniu kvapu, trapaus grožio, puikiame, pilkai žalios lapijos fone. Žydi labai gausiai ir ilgai vieną kartą vidurvasary. Šios rožės atsparios visoms ligoms. Taip pat - tai vienos iš atspariausių šalčiams rožių.
Mano kolekcijoje baltažiedžių atstovė `Maiden's Blush` ( apie 1400 m.). Žiedai švelniai rausvi, nedideli, pilnaviduriai, kai išsiskleidžia matyti viduriukas. Gausiai žydi birželio pabaigoje, stipriai kvepia, krūmas užauga iki 1,5 m.
PaveikslėlisPaveikslėlis

Gema
Pranešimai: 2245
Užsiregistravo: 07 Sau 2012 14:58
Miestas: Daugailių sen. Utenos r.--JK
Susisiekti:

Re: 'Maiden's Blush', Small

Standartinė Gema » 08 Vas 2012 09:33

Nijole, ar žiedas ilgai lalikosi?

Nijola

Re: 'Maiden's Blush', Small

Standartinė Nijola » 08 Vas 2012 22:44

Ši rožė nuostabi, kiek spalva tiek žiedo forma ir kvapas nepakartojami, žydi ši rožė 4-5 savaites priklausomai nuo orų, uogų neaugina, žiemoja nedengiama aukštis 1,2-1,5m ir panašiai tokio pločio su išlinkusiomis šakomis. Turėčiau pasakyti tai netikra 'Maiden's Blush', Small nors tokiu vardu ji pirkta iš vokiečių ir toliau taip pat pardavinėjama, vokiečių žinovai rašo kad tai 'Duchesse de Montebello' gallica, jos pas mane auga šale viena kitos galika iš Sibirkos, jų neina atskirti ;)
Tikrai verta ir privalu tokią rožę auginti. ;)

Vartotojo avataras
vilmis
Pranešimai: 720
Užsiregistravo: 15 Rgs 2010 14:28
Miestas: DK/LT
Susisiekti:

Re: 'Maiden's Blush', Small

Standartinė vilmis » 10 Vas 2012 19:00

Tai jeigu tai 'Duchesse de Montebello' tai nuotrauką ir aprašymą reikėtų perkelti į atitinkamą temą, nes dabar gaunasi klaidinanti informacija ;)

Timka

Re: 'Maiden's Blush', Small

Standartinė Timka » 10 Vas 2012 20:41

O kiek aš kankinau Sibirkos Mindaugą dėl šios rožės, aiškindama, kad pas Nijolę bloge yra "Maiden's Blush Small", o jis sako, jog negali būti, mes visas Nijolės rožes žinom, o paskui išsiaiškinom, kad tai "Duchesse de Montebello". :) Dabar ir aš iš Sibirkos rudenį įsigijau "Duchesse de Montebello" ir baisiai laukiu pavasario. (sun) (flower)

Nijola

Re: 'Maiden's Blush', Small

Standartinė Nijola » 11 Vas 2012 15:37

vilmis rašė:Tai jeigu tai 'Duchesse de Montebello' tai nuotrauką ir aprašymą reikėtų perkelti į atitinkamą temą, nes dabar gaunasi klaidinanti informacija ;)
nežinau ar reikia perkelti, todėl kad Vokiečių puslapis http://www.rosenhof-schultheis.de/Rosen ... Blush.html" onclick="window.open(this.href);return false;
taip Šią rožę vadina ir parduoda, ir dauguma puslapių ir auginojų ją taip vadina,http://www.simolanrosario.com/a-uudet-s ... ertti.html
aš daug ieškojau ir radau tik vieną sakinį šios rožės adresu kad tai "Duchesse de Montebello". Mes su Dovile taip pat lyginom, taip jos nesiskira, bet mano nuomone tam kad tikrai atsakyti kas yra kas reiktų padaryti DNR tyrimą, ir žinotume. Manau nieko čia nereikia perkelti irformacija yra tie kas domisi žinos.

Skelbti atsakymą

Grįžti į