Moderatorius: Rasa
Kiek žinau, tos paprastos hortenzijos labiau megsta pavėsį, o rožės saulę, bet šie dalykai sutvarkomi su pirmu - antru planu. Gal dar kas nors? Puokštėse rožės ir hortenzijos man puikiai dera, o augant kartu mačiusi nesu.Gema rašė:Rūgštingumas skirtingas (rožėm ne taip rūgščiai, hortenzijom rūgščiau?) ar dar kas nors?
Hydrangea macrophylla tikrai kiti poreikiai, bet tas senovines, kaime beveik smėlyje auginu, toje vietoje visą dieną tiesioginė saulė, krūmas vos ne mano ūgio, tik lapija pasmulkėjus. Tai nemanau, kad jos neaugs su rožėm? Čia tiesiog pasvarstymai. Hortenzijas visai neblogai gali pakeisti muilinė guboja.Dausa rašė:Hortenzijų ir rožių skirtingi poreikiai, nelabai įsivaizduoju kartu.
Savaitgalį , išgirdau apie augalą "Gyvenimas" - kaimynė su drauge palei mano tvorą aiškinosi kokie augalai pas mane, ką pačios augina. Sakė, kad nemato "Gyvenimo". Kol išsiaiškinau kas tai yra, kažkaip pamiršau, kad rašei. Ar kartais ne Vaivadiškėse vadina hortenzijas "Gyvenimu"?Jūratė rašė: Supratau, kad hortenzijas (vyro kaime jas Gyvenimais vadina) reikės kažkur perkelt....
aš ir taip įsivaizdavau, kad Gulbinas tai tas gražusis putinas, dideliais žiedaisDausa rašė:Gal ,,gulbinais" vadina sterilųjį putiną, kurio žiedynai rutulio formos?
Gal ir putinąDausa rašė:Gal ,,gulbinais" vadina sterilųjį putiną, kurio žiedynai rutulio formos?
Oj, tai nepadeda.... vyro kaime kiekvienam kieme po 3, bet laimingais ten niekas netampa, greičiau atvirkščiai..Pavasaris rašė:Pas mus ( Vilniaus raj. Mažųjų Gulbinų kaime - dabar jau Vilniaus miestas) hortenziją taip pat nuo senų laikų visi pagyvenę žmonės vadino „Gyvenimu“ (nieks tokio pavadinimo kaip hortenzija nežinojo, o jaučiu ir neištartų). Ir buvo prietaras, kad ją būtinai reikia pas save kieme auginti - tuomet gyvensi ilgai, turtingai ir laimingai