Puslapis 4 iš 6
Re: Receptai
Parašytas: 04 Sau 2012 14:48
Timka
Nuostabūs šeimininkių statiniai
tačiau skaniai pasijuokiau iš mamavietės tokio liūdno parašymo
net įsivaizduoju: sėdi du Naujametiniai drakonai ir kramsnoja namo sienas, ir abu nesupranta, kodėl namo langai išsilydė.
Liuks nuotaiką pakėlė
Re: Receptai
Parašytas: 04 Sau 2012 19:16
Rūta
Mamaviete, o ar tie langai išsilydė po kurio laiko, nors buvo išėjęs „stiklas“, ar išvis nesusidarė „stiklas“?
Re: Receptai
Parašytas: 04 Sau 2012 21:08
mamaviete
stiklas pasidare tikrai labai grazus, tik tiek kad skirtingu spalvu baombonkes dejau, o visi vienodi gavosi
bet , zinokit, kaip skaniai dabar tie ruosiniai valgosi- sausainis karameleje
noredamas taip nenuglaistysi, kaip tie stiklai isvarvejo
Re: Receptai
Parašytas: 04 Sau 2012 21:23
mamaviete
imetu foto- to , kas liko
Re: Receptai
Parašytas: 07 Lie 2012 17:44
RožėDD
Norėjau pabandyti pasigaminti rožių žiedlapių džemą. Gavosi sirupas
, mat pektino ar tirštiklio, pasirodo, reikia. Na, žinoma, džemus gamindavau iš raudonųjų serbentų, tai ten kaip ir suprantamai aišku, jog rūpintis pektinu atskirai nereikia, o čia...
Maniau apsieisiu be jo pridrėbusi želatinos
Galiu tik pasidžiaugti, kad rezultatas vistiek labai nustebino. Nesitikėjau tokio aromato; nesitikėjau, kad žiedlapiai neištiš, o juos bus galima dar ir pakramsnoti; nesitikėjau, kad jie taip gražiai pasiskleis po visą tūrį, o ne iškils į paviršių; nemaniau, kad įgaus medaus skonį
ir tokią gražią spalvą
Eksperimentuosiu toliau
Originalūs Pušaitės receptai. Turiu tokį fainą iš Vokietijos maželiuką indeliuką su medumi ir rožių žiedlapiais. Tik nežinia ar negadina pačio medaus (iki šiol taip ir neparagavau), bet idėja graži.
Gal kas galėtumėte pasidalinti su kuo ar prie ko vartojate rožių džemą, sirupą? Atradau, kad labai tinka su šokoladiniais ledais, o dar? Nesinori ištuštinti užpylus vandeniu
Re: Receptai
Parašytas: 08 Lie 2012 08:00
Jūratė
Rožių džemas-sirupas man idealiausia su bet kokiu sūriu, tiek baltu varškės, tiek su pelėsiniu (su pastaruoju ypač skanu
), tik fermentinis, mano galva, netinka
Re: Receptai
Parašytas: 08 Lie 2012 08:53
RožėDD
Aha, su kaimiška varške ragavau. Labai skoniai tinka. Ale norisi ko nors subtilesnio, paragausiu, kaip sakai, su pelėsiniu, kurį taip mėgstu
Re: Receptai
Parašytas: 09 Lie 2012 08:05
Nijola
Pelėsinis sūris, kriaušė, rožių uogienė
Re: Receptai
Parašytas: 09 Lie 2012 08:14
Rita
Man skaniau pelėsinis sūris su kriauše be uogienės, kad ir kokia ta uogienė skani, bet negaliu pakęsti rožių kvapo maiste
Užmūšit,žinau
Re: Receptai
Parašytas: 09 Lie 2012 08:22
Regina
Aš irgi nekenčiu rožių kvapo maiste
Tiesą sakant, rožių kvapas man patinka išskirtinai tik rožėse
Bet, kaip bebūtų keista, rožių uogienėje rožių kvapas visai nejuntamas. Pati nustebau, kad uogienė su sūriu man patiko
Re: Receptai
Parašytas: 09 Lie 2012 08:26
Rita
Tada be reikalo taip kategoriškai išrėžiau,aš uogienės net neragavus
Re: Receptai
Parašytas: 09 Lie 2012 08:29
Jūratė
Regina rašė:Bet, kaip bebūtų keista, rožių uogienėje rožių kvapas visai nejuntamas.
kaip keista - antrus metus verdu rožių uogienę - rožių kvapas visada gan stiprus pas mane
Re: Receptai
Parašytas: 09 Lie 2012 08:57
Virginija
Regina rašė:Aš irgi nekenčiu rožių kvapo maiste
Tiesą sakant, rožių kvapas man patinka išskirtinai tik rožėse
Bet, kaip bebūtų keista, rožių uogienėje rožių kvapas visai nejuntamas. Pati nustebau, kad uogienė su sūriu man patiko
Tiesą sakant, pelėsinis sūris be uogienės visgi skaniau
Re: Receptai
Parašytas: 09 Lie 2012 11:30
Gema
Gal kur nors ką nors ir apie tai ir rašėte, bet nemačiau ir noriu paklausti - uogienėms ar rožių aromatiniam mišiniui skinti reikia pačius gražiausius žydinčius žiedus? Juk peržydėję greičiausiai netinka?
Re: Receptai
Parašytas: 09 Lie 2012 11:44
LoretaA
Vizualiai jie gali būti ir ne patys gražiausi
, bet tikrai šviežiausi, neblogai jeigu ir kvapnūs.
Re: Receptai
Parašytas: 09 Lie 2012 11:51
Jūratė
aš renku tik pačių kvapniausių rožių žiedus, tokius bebyrančius (tik jei jau nubyrėjo, tai nuo žemės nerenku), o jei matau, kad ma žiedlapių kažkiek trūksta, tai nuraškau ir dar nebyrančius
Geltonų, baltų nerenku, noriu, kad spalva būtų tamsiai rožinė.
Re: Receptai
Parašytas: 09 Lie 2012 12:10
LoretaA
Na ir pavarai, Jūrate, ir pasigroži, ir uogienę beveik iš atliekų išverdi
Re: Receptai
Parašytas: 09 Lie 2012 12:19
Nijola
Gema rašė:Gal kur nors ką nors ir apie tai ir rašėte, bet nemačiau ir noriu paklausti - uogienėms ar rožių aromatiniam mišiniui skinti reikia pačius gražiausius žydinčius žiedus? Juk peržydėję greičiausiai netinka?
Truputi išduosiu paslapčių
Renkant aromatiniams mišiniams rožių žiedlapius visgi pageidautina rinkti anksti ryte ir šviežius gražius žiedlapius taip geriau išsilaiko aromatai, bet galima kaip ir Jūratė sako rinkti jau bebaigian žydėti bet didelio aromato nesitikėkit, ir džiustantys žiedlapiai aromatą einant laikui praranda, tokiu atvėju žiemos metu naudojam rožių aliejų atgaivinti rožių kvapą, dar vien iš rožių žiedlapiu nėra gražus mišinys labai gražu kai yra rožių pumpurai nedideli, tam naudojami džiovinimui minetiūrinių rožių pumpurai arba poliantinių, ir jau į kvapą nepaisoma.
Dėl rožių džiovinimo kokios spalvos išlieka gražios tai visos raudonos ir atspalviai, iš baltų gražiai džiūsta Leda, iš geltonų 'Golden Celebration'
Sekmės kūryboje
Re: Receptai
Parašytas: 09 Lie 2012 13:33
Jūratė
Re: Receptai
Parašytas: 09 Lie 2012 21:33
RožėDD
O ar yra specialus kažkoks žiedlapių džiovinimo būdas, kad galėtum arbatą užsiplikyti? Gal visai vertėtų pabandyti
Paragavau uogienę su pelėsiniu sūriu - nepatiko. Labiau norisi saldaus -rūgštaus derinio. Arba pas mane šiuo metu skonio receptoriai pagedę
Re: Receptai
Parašytas: 10 Lie 2012 10:53
Pavasaris
Čia kaip sako rusai „na vkus i cvet tovariščei net“ . Man taip pat rožių sirupas su žiedlapiais nepatiko... be
, jaučiu ir uogienė nepatiktų, nes nepatiko rožių žiedų kvapas skonyje
Re: Receptai
Parašytas: 20 Rgp 2012 15:20
Pušaitė
Siūlau pabandyti iš erškėčio (Rosa rugosa) lapų (ne žiedlapių) užsiplikyti arbatos. Labai skani, salsvo skonio su lengvu rožių aromatu arbata
. Aš net žiemai lapų prisiskyniau ir išsidžiovinau.
Re: Receptai
Parašytas: 20 Rgp 2012 16:36
Gema
RožėDD rašė:O ar yra specialus kažkoks žiedlapių džiovinimo būdas, kad galėtum arbatą užsiplikyti? Gal visai vertėtų pabandyti
Tai gal paprasčiuasiai tamsioj gerai prapučiamoj vietoj. Naujame Rasų nr rašo, kaip žoleles džiovina, net ventiliatoirų įjungia, kad prapūstų.
Gaila, per vėlu erškėčių lapus rinkti, nebe labai kas iš jų likę.
Re: Receptai
Parašytas: 20 Rgp 2012 17:30
RožėDD
Gi įdomumo dėlei nubėgau, tuoj pat užsiplikiau išdžiovintus rožių žiedlapius.
Rezultatas. Ištrauka maždaug iš 20 vnt. žiedlapių standartiniame arbatos puodelyje gavosi labai tamsiai rudos spalvos (tarsi būtų juodoji arbata), tačiau nei skonio, nei kvapo nerasta. Saldinau liepžiedžių medumi. Bet gi gaila išmesti tokį kiekį (pilna kažkokio alkoholinio gėrimo cilindro formos dėželė), tad bandysiu maišyti su kitomis arbatomis, bent jau galėsiu pakramsnoti plūduriuojančius žiedlapius.
Išvada. Labiau apsimoka gaminti rožių uogienę.
Re: Receptai
Parašytas: 18 Rgs 2012 19:46
Tadas