Puslapis 56

Re: Receptai

Parašytas: 16 Gru 2012 17:47
Tadas
Idomus :)

Paveikslėlis

Re: Receptai

Parašytas: 17 Gru 2012 08:46
Jūratė
Tadai, labai įdomu, o ypač ta dalis, kurios tik pavadinimas tilpo - Rožių vynas :) . Jau antri metai visiems galvas suku, ar gautųsi ir jei taip, tai koks jis būtų tas rožių vynas :D Manau, kad tikrai kada nors aš šitam reikalui subręsiu ;)

Re: Receptai

Parašytas: 17 Gru 2012 08:57
LoretaA
Mes juk turime vyndarių savo tarpe ;) Mamaviete, ar dar nebandėte iš rožių vyno gaminti?

Re: Receptai

Parašytas: 17 Gru 2012 10:19
Nijola
Ko gero dar nebandė, čia aš pažadukė prižadėjau parekomenduoti kokias rožes sodinti vyno gamybai taip nieko jiems ir neparašiau :$ :$
Kaip sarmata kai prisižadi ir nepadarai, visada tas akmuo - pažadas tada pas mane ir gūli :(

Re: Receptai

Parašytas: 17 Gru 2012 10:34
mamaviete
Aisku , kad pabandem :) Nors mano ryztas gaminti vyna is besiskleidzianciu ziedu tikrai buvo isgaraves. Bet vyras priverte ;) Jauni dar musu rozynai, o rinkau tik senoviniu ziedlapius, tai rezultate gavosi tikrai nedidelis kiekis dziovintu lapeliu, bet gi vyndario nesustabdysi :D tai uzpirkom vaistinej erskeciu ir pabandem :) Siuo metu jis dar fermentuojasi- skaidreja, ir kas menesi tikrai gereja :D As jau tikiuosi vasara ji skanauti, bet vyras tikina, kad jam reiks poros metu brandinimo :? Jau kai bus tinkamas skanauti- tikrai duosiu zinot :)

Re: Receptai

Parašytas: 17 Gru 2012 10:36
Jūratė
Mamaviete, o kodėl reikia žiedlapius džiovint?

Re: Receptai

Parašytas: 17 Gru 2012 10:52
mamaviete
Na, gal todel kad ju nedaug ir turejom su erskeciais maisyt. Bet kokiu atveju reikalingi dideli kiekiai.Dabar jau kuriam sekancio derliaus planus, bet vistiek abejoju, ar pavyks tiek ziedlapiu surinkt. O dar vienas momentas , kad roziu vynai daromi kokiu tai sulciu pagrindu- vynuogiu, obuoliu ar pan. Teko ragaut roziu- avieciu vyno- skanu, bet aviete perdaug agresyvi su rozemis, mes norejom neutralesnio varianto- pasirinkom obuolius.Ir kas idomiausia- dabar tame vyne nei obuoliu, nei roziu :D - viska permusa erskeciai, bet skonis tikrai idomus, subtilus. Beje, literaturoj rasoma, kad ziedlapius galima saldyti, kol surenki reikalinga kieki :)

Re: Receptai

Parašytas: 17 Gru 2012 11:14
mamaviete
O Jus, Nijole, nesikrimskit :) - iki rudens dar daug laiko. Ziemos vakarai ilgi... ;)

Re: Receptai

Parašytas: 17 Gru 2012 14:47
Nijola
mamaviete rašė:O Jus, Nijole, nesikrimskit :) - iki rudens dar daug laiko. Ziemos vakarai ilgi... ;)
nežinau kur tas mano laikas pasideda, ir kur išslysta, kaip vanduo :(

Re: Receptai

Parašytas: 17 Gru 2012 23:19
DaliaRaimonda
mamaviete, tai gal galim ir mes prisidėti su savais rožių žiedlapiais tam jūsų vynui? :)

Re: Receptai

Parašytas: 18 Gru 2012 22:35
Virginija
Rožes paversti vynu - (no) (no) (no) , na, ir racionalistės :?

Re: Receptai

Parašytas: 19 Gru 2012 07:32
LoretaA
Kodėl racionalistės? Juk žiemą, kai rožės nežydi, yra nuostabu gerti rožių aromatą ir skonį - man tai taip romantiška :), o jeigu dar židinys kūrenasi (sun) (flower) .

Re: Receptai

Parašytas: 19 Gru 2012 08:56
mamaviete
Nezinau, ar racionalistes |( , betgi rozes pacios kaltos, kad ju pritaikymas toks platus :) As turiu pasiteisinima- ziedu skynimas- tai kaip vaisiu uzuomazgu retinimas ;) Nors ir nelabai malonu buvo ta daryti, bet guodzia tai, kad tu ziedu gyvenimas tebesitesia...

Re: Receptai

Parašytas: 19 Gru 2012 09:41
Jūratė
O man visai skanu rožių likerį ragaut, ypač žiemą... :) Ir nematau tame nieko blogo, lygiai taip pat ir su vynu ;)

Re: Receptai

Parašytas: 19 Gru 2012 11:10
DaliaRaimonda
Jei keli krūmai mažiau turės žiedų juos vynui nuskynus, nemanau, kad labai rožyne tai ir pasijus. Pas mane labai nedaug senovinių rožių.

Re: Receptai

Parašytas: 26 Bal 2014 07:30
Dausa
Gal ir nieko naujo apie valgomas gėles. Nežinojau levandų panaudojimo su medumi. Kažin, kiek laiko reiktų laikyti užpiltus žiedus?
http://bit.ua/2013/06/sedobnye-tsvety-5 ... h-tsvetov/

Re: Receptai

Parašytas: 12 Bir 2014 19:30
DaliaRaimonda
Jūratė rašė: I variantas:
du puodelius kvapnių rožių žiedlapių (aš naudojau Mme Isaac Pereire žiedlapius) užpyliau 1 puodeliu degtinės.
II variantas:
du puodelius žiedlapių užpyliau 1 puodeliu spirito.

Paliekama mažiausiai savaitei, karts nuo karto sukratoma.

Antras etapas
Po savaitės išviriau rožių sirupą. Dabar tiksliai nepamenu, bet atrodo proporcijos tokios:
2 puodeliai tos pačios Madam žiedlapių
2 puodeliai vandens
2 puodeliai cukraus

paviriau viską ne ilgai, gal max 10 ar 15 minučių, žiedlapius gerai nuspaudžiau, pasiliko kvapnus rausvas sirupas. Nusunkiau žiedlapius nuo spirito ir degtinės. Į degtinės ištrauką pyliau 1 puodelį sirupo, į spiritinę - 2 puodelius.
Pirmas įspūdis apie skonį buvo toks, kad skanu abu variantai :D . Su spiritu gėrimas gavosi saldesnis ir klampesnis (šiek tiek), bet stipresnis (~32 proc.alkoh.). O su degtine lengvesnis ir ne toks saldus (galėtų būt saldesnis, čia man asmeniškai :)).
Jūrate, kuriuo receptu gamintu rožių likeriu tu mus per seminarą vaišinai? Sugalvojau pasigaminti, nes labai jau patiko :) .

Re: Receptai

Parašytas: 13 Bir 2014 07:35
Jūratė
DaliaRaimonda rašė:Jūrate, kuriuo receptu gamintu rožių likeriu tu mus per seminarą vaišinai? Sugalvojau pasigaminti, nes labai jau patiko :) .
Neatsimenu :D
Gamink abu variantus, jei kas bus ne taip - sumaišysi ir gausi aukso vidurį ;)

Re: Receptai

Parašytas: 13 Bir 2014 17:33
DaliaRaimonda
Logiška :D Ačiū Jūrate :)

Re: Receptai

Parašytas: 09 Lie 2014 08:32
Nijola
vat tokius rišu rišulėlius iš lavandu, Jūratė prašė pasidalinti info
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Re: Receptai

Parašytas: 09 Lie 2014 09:00
Jūratė
Ačiū, Nijole :*
Pabandysim rišti, reikia dabar iki juostelių parduotuvės nulėkt ir prisipirkt visokio atlasinio gėrio :)

Re: Receptai

Parašytas: 10 Lie 2014 09:37
Aistė
Pabaigiau gaminti damų likeri (dance) (Čia ,Jūrate, tau reikėtu užpatentuoti pavadinimą ) Vyras klausė kada galima bus ragauti :D Norėjau paklausti, ar dar laikyti kažkiek reikia, ar galima iš karto ragauti kas gavosi?

P.s. Vargšas mano Louisas liko nuogas (xixi)

Re: Receptai

Parašytas: 10 Lie 2014 12:46
Jūratė
gali ragaut iš kart, nieko neatsitiks :D bet aš linkusi jį dar palaikyti, tada kažkaip pabręsta, skonis sutvirtėja... ;)

Re: Receptai

Parašytas: 12 Lie 2014 16:18
Platelių rožė
Labai skanus "rožių vanduo" :D
Paveikslėlis

Re: Receptai

Parašytas: 14 Lie 2014 08:05
Nijola
Platelių rožė rašė:Labai skanus "rožių vanduo" :D
Paveikslėlis
oi ir maniškis taip daro :D tik pamerk tai neatsitraukia, vandenį laka, rožes išvarto :D matyt tikrai skanu