Receptai
Re: Receptai
Tadai, labai įdomu, o ypač ta dalis, kurios tik pavadinimas tilpo - Rožių vynas . Jau antri metai visiems galvas suku, ar gautųsi ir jei taip, tai koks jis būtų tas rožių vynas Manau, kad tikrai kada nors aš šitam reikalui subręsiu
Re: Receptai
Mes juk turime vyndarių savo tarpe Mamaviete, ar dar nebandėte iš rožių vyno gaminti?
Re: Receptai
Ko gero dar nebandė, čia aš pažadukė prižadėjau parekomenduoti kokias rožes sodinti vyno gamybai taip nieko jiems ir neparašiau
Kaip sarmata kai prisižadi ir nepadarai, visada tas akmuo - pažadas tada pas mane ir gūli
Kaip sarmata kai prisižadi ir nepadarai, visada tas akmuo - pažadas tada pas mane ir gūli
Re: Receptai
Aisku , kad pabandem Nors mano ryztas gaminti vyna is besiskleidzianciu ziedu tikrai buvo isgaraves. Bet vyras priverte Jauni dar musu rozynai, o rinkau tik senoviniu ziedlapius, tai rezultate gavosi tikrai nedidelis kiekis dziovintu lapeliu, bet gi vyndario nesustabdysi tai uzpirkom vaistinej erskeciu ir pabandem Siuo metu jis dar fermentuojasi- skaidreja, ir kas menesi tikrai gereja As jau tikiuosi vasara ji skanauti, bet vyras tikina, kad jam reiks poros metu brandinimo Jau kai bus tinkamas skanauti- tikrai duosiu zinot
Re: Receptai
Mamaviete, o kodėl reikia žiedlapius džiovint?
Re: Receptai
Na, gal todel kad ju nedaug ir turejom su erskeciais maisyt. Bet kokiu atveju reikalingi dideli kiekiai.Dabar jau kuriam sekancio derliaus planus, bet vistiek abejoju, ar pavyks tiek ziedlapiu surinkt. O dar vienas momentas , kad roziu vynai daromi kokiu tai sulciu pagrindu- vynuogiu, obuoliu ar pan. Teko ragaut roziu- avieciu vyno- skanu, bet aviete perdaug agresyvi su rozemis, mes norejom neutralesnio varianto- pasirinkom obuolius.Ir kas idomiausia- dabar tame vyne nei obuoliu, nei roziu - viska permusa erskeciai, bet skonis tikrai idomus, subtilus. Beje, literaturoj rasoma, kad ziedlapius galima saldyti, kol surenki reikalinga kieki
Re: Receptai
O Jus, Nijole, nesikrimskit - iki rudens dar daug laiko. Ziemos vakarai ilgi...
Re: Receptai
nežinau kur tas mano laikas pasideda, ir kur išslysta, kaip vanduomamaviete rašė:O Jus, Nijole, nesikrimskit - iki rudens dar daug laiko. Ziemos vakarai ilgi...
- DaliaRaimonda
- Pranešimai: 2126
- Užsiregistravo: 16 Rgs 2010 19:00
- Miestas: Kaunas
Re: Receptai
mamaviete, tai gal galim ir mes prisidėti su savais rožių žiedlapiais tam jūsų vynui?
Re: Receptai
Rožes paversti vynu - , na, ir racionalistės
Re: Receptai
Kodėl racionalistės? Juk žiemą, kai rožės nežydi, yra nuostabu gerti rožių aromatą ir skonį - man tai taip romantiška , o jeigu dar židinys kūrenasi .
Re: Receptai
Nezinau, ar racionalistes , betgi rozes pacios kaltos, kad ju pritaikymas toks platus As turiu pasiteisinima- ziedu skynimas- tai kaip vaisiu uzuomazgu retinimas Nors ir nelabai malonu buvo ta daryti, bet guodzia tai, kad tu ziedu gyvenimas tebesitesia...
Re: Receptai
O man visai skanu rožių likerį ragaut, ypač žiemą... Ir nematau tame nieko blogo, lygiai taip pat ir su vynu
- DaliaRaimonda
- Pranešimai: 2126
- Užsiregistravo: 16 Rgs 2010 19:00
- Miestas: Kaunas
Re: Receptai
Jei keli krūmai mažiau turės žiedų juos vynui nuskynus, nemanau, kad labai rožyne tai ir pasijus. Pas mane labai nedaug senovinių rožių.
Re: Receptai
Gal ir nieko naujo apie valgomas gėles. Nežinojau levandų panaudojimo su medumi. Kažin, kiek laiko reiktų laikyti užpiltus žiedus?
http://bit.ua/2013/06/sedobnye-tsvety-5 ... h-tsvetov/
http://bit.ua/2013/06/sedobnye-tsvety-5 ... h-tsvetov/
- DaliaRaimonda
- Pranešimai: 2126
- Užsiregistravo: 16 Rgs 2010 19:00
- Miestas: Kaunas
Re: Receptai
Jūrate, kuriuo receptu gamintu rožių likeriu tu mus per seminarą vaišinai? Sugalvojau pasigaminti, nes labai jau patiko .Jūratė rašė: I variantas:
du puodelius kvapnių rožių žiedlapių (aš naudojau Mme Isaac Pereire žiedlapius) užpyliau 1 puodeliu degtinės.
II variantas:
du puodelius žiedlapių užpyliau 1 puodeliu spirito.
Paliekama mažiausiai savaitei, karts nuo karto sukratoma.
Antras etapas
Po savaitės išviriau rožių sirupą. Dabar tiksliai nepamenu, bet atrodo proporcijos tokios:
2 puodeliai tos pačios Madam žiedlapių
2 puodeliai vandens
2 puodeliai cukraus
paviriau viską ne ilgai, gal max 10 ar 15 minučių, žiedlapius gerai nuspaudžiau, pasiliko kvapnus rausvas sirupas. Nusunkiau žiedlapius nuo spirito ir degtinės. Į degtinės ištrauką pyliau 1 puodelį sirupo, į spiritinę - 2 puodelius.
Pirmas įspūdis apie skonį buvo toks, kad skanu abu variantai . Su spiritu gėrimas gavosi saldesnis ir klampesnis (šiek tiek), bet stipresnis (~32 proc.alkoh.). O su degtine lengvesnis ir ne toks saldus (galėtų būt saldesnis, čia man asmeniškai ).
Re: Receptai
NeatsimenuDaliaRaimonda rašė:Jūrate, kuriuo receptu gamintu rožių likeriu tu mus per seminarą vaišinai? Sugalvojau pasigaminti, nes labai jau patiko .
Gamink abu variantus, jei kas bus ne taip - sumaišysi ir gausi aukso vidurį
- DaliaRaimonda
- Pranešimai: 2126
- Užsiregistravo: 16 Rgs 2010 19:00
- Miestas: Kaunas
Re: Receptai
Ačiū, Nijole
Pabandysim rišti, reikia dabar iki juostelių parduotuvės nulėkt ir prisipirkt visokio atlasinio gėrio
Pabandysim rišti, reikia dabar iki juostelių parduotuvės nulėkt ir prisipirkt visokio atlasinio gėrio
Re: Receptai
Pabaigiau gaminti damų likeri (Čia ,Jūrate, tau reikėtu užpatentuoti pavadinimą ) Vyras klausė kada galima bus ragauti Norėjau paklausti, ar dar laikyti kažkiek reikia, ar galima iš karto ragauti kas gavosi?
P.s. Vargšas mano Louisas liko nuogas
P.s. Vargšas mano Louisas liko nuogas
Re: Receptai
gali ragaut iš kart, nieko neatsitiks bet aš linkusi jį dar palaikyti, tada kažkaip pabręsta, skonis sutvirtėja...
- Platelių rožė
- Pranešimai: 332
- Užsiregistravo: 04 Lie 2012 20:45
- Miestas: Plateliai