Man ši tema ypač aktuali. Neauga Leonardo da vinči. Visos 50 neauga

Suformuotas gėlynas, o rožės visai palei žemę. Vešlios, lapai sveiki, žydi gausiai. Labiau plečiasi į šonus, o į aukštį neauga. Galvojau, kad pietinė pusė, saulė kepina, mažai laistau... Bet toje pačioje vietoje augo Europiana ir jokių problemų nebuvo. Sibirkos rožyno savininkė iškėlė versiją, kad galbūt tai visai ne tos rūšies rožės. Taigi, Regina, ar jūs tikra, kad auginate Peace?

Aš jau pradėjau abejoti, kad maniškės tikrai Leonardo. Šiemet patręšiau, palaisčiau su delfanu ir ruteriu. Laistysiu nuolat. Žiemai dengsiu kitaip, nei ikiš iol. Jeigu nebus rezultato, kelsiu į kitą vietą (nors net pagalvoti apie tai nesinori). O dėl persodinimo, tai iš patirties galiu pasakyti, kad bet kuri rožė po persodinimo metus laiko vargsta ir tik kitais metais pradeda augti ir džiuginti žiedais. Leiskite jai bent metus, antrus pabūti toje naujoje vietoje. O gal ta vieta jai vis tik patiks

Beje, persodinu rožes tik rudenį, jos geriau prigyja ir greičiau pradeda augti. Kai persodindavau pavasarį, rožės tą vasarą atrodydavo itin pavargusios. Tiesiog pasidalinau savo patirtimi, o gal tai tinka tik mano ypač saulėtame sklype