Aistė rašė:Na jinai tikrai nenubyra tuoj pat, bet žydi žiedas tikrai neilgai. Aš tiesiog manau, kad pas Loreta yra daug senovinių, ir kitokių rožių, kurių žiedai laikosi labai ilgai. Tai kelių dienų žiedo nubyrėjimas ją varo į neviltį. Ar teisingai mastau? Aš kai daug tokių rožių turiu, turbūt pripratau

Į neviltį žiedų byrėjimas manęs tikrai nevaro

, nes kaip ir rašėte - žiedų pakanka. Yra daug tokių rožių - erškėčių, kurios skleidžiasi ir byra, bet jos turi ir kitų privalumų, ne vien tik žiedo grožį. Šios rožės išskirtinis privalumas žiedo spalvos kitimas, kurio niekaip nepagaunu. Ateinu iš ryto - dar neprasiskleidė, ateinu per pietus - prasiskleidė, bet negaliu fotografuoti, saulė per ryški, ateinu vakare - ups, nebėr. Akimis tarytum ir matau kokia ji graži vidudienį, bet kaip tai užfiksuoti

. Gal ir perdedu, gal sekančią dieną po išsiskleidimo nubyra. Faktas, kad neturiu nei vienos nuotraukos su prasiskleidusių žiedų puokšte. Gal būt jai geriau augti rytinėje pusėje, nes kol nebuvo išrauta ir persodinta, man pavyko užfiksuoti tokią puokštę, kuri tą pirmąjį sezoną buvo vienintelė - nuotrauka aukščiau. Pamenu, kad anoje vietoje, žiedai nemažiau trijų dienų laikėsi. Dabar ji patupdyta po kaimynų vyšnia - po pietų jos saulė nekepina, bet žydėjimu kol kas nelepina.